FC Twente verslaat thuis verdiend FC Utrecht

FC Twente blijft bij terugkeer in de eredivisie vriend en vijand verrassen. In de eigen Grolsch Veste boekten de Tukkers de tweede overwinning van dit seizoen door FC Utrecht met 3-1 huiswaarts te sturen. Vanaf het begin zetten de gasten FC Twente wel onder druk, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Na ruim twintig minuten kreeg FC Twente meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in een schot op de paal van Aitor Cantalapiedra en Jansen wist daarna de bal alleen maar met de hand te keren. De toegekende strafschop was aan dezelfde Aitor Cantalapiedra wel besteed, want hij faalde niet.

Na rust drongen de gasten opnieuw aan en dat resulteerde dit keer wel in de gelijkmaker van Dalmau (boven) die profiteerde van slecht verdedigen aan de kant van de thuisclub. FC Twente ging niet bij de pakken neerzitten en na een mooie aanval over links zette Haris Vuckic (foto) zijn team opnieuw op een voorsprong. In blessuretijd besliste Aitor definitief de wedstrijd. Opnieuw faalde hij niet vanaf de stip.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer