Rolstoelbasketbal: Plezier voor iedereen!

Marcel Kleissen, bekend gezicht van de Tubbergse rollers, beoefent al meer dan twintig jaar de topsport die rolstoelbasketbal heet. ‘Ik ben in 1980 begonnen met rolstoelbasketbal, toen nog in Hengelo. Daar heb ik tot 1994 gespeeld. Na een pauze van iets meer dan tien jaar ben ik in 2009 weer begonnen bij Jolly Jumpers’.

Op de vraag waarom de rolstoelbasketbal nu zo leuk is, hoefde Kleissen niet lang na te denken. ‘Het is, net zoals basketbal, een teamspel met veel fanatisme. Je kunt je er lekker bij uitleven. Het leuke van ons team is dat iedereen eraan mee kan doen. Wel of geen handicap, iedereen kan lekker een balletje gooien.’ In het team is iedereen er met verschillende redenen gekomen, zo vertelt de Tubbergenaar. ‘Sommigen hebben een dwarslaesie, zoals ik. Dat is best heftig. Maar er kan ook gedacht worden aan een versleten enkel of versleten knie. Mensen die bij een reguliere sport niet meer mee kunnen komen, en daardoor bij ons wel aan de bak kunnen. Rolstoelen hebben we vanuit de vereniging op voorraad, dus dat is geen probleem.’ Ook mensen zonder handicap worden toegejuicht. ‘Jezelf lekker even uitleven, dat vinden wij belangrijk. Daarna gezellig met elkaar een drankje doen komt ook vaker wel dan niet voor’.

Het team bestaat op dit moment uit 11 spelers, maar nieuwe gezichten zijn meer dan welkom. ‘Het is een laagdrempelige en gezellige sport, elke woensdagavond van half 9 tot 10. Daarnaast is de nieuwe sporthal helemaal aangepast aan rollers, ideaal’.

Kortom, rolstoelbasketbal is al lang een begrip in Tubbergen, en wie weet gaat er behalve de sporters zelf, nu ook een balletje rollen voor nieuwe leden!

Lees hier gratis:

Jubileummagazine Jolly Jumpers 50 jaar

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer