Fleringen boekt knappe 1-3 bekeroverwinning bij Hoeve Vooruit

Afgelopen donderdagavond speelde VC Fleringen een bekerwedstrijd bij mede-vierdeklasser Hoeve Vooruit. Net als Fleringen wisten de oranjehemden uit St. Isidorushoeve afgelopen seizoen via de nacompetitie te promoveren. Fleringen kon deze wedstrijd niet beschikken over de geschorste Jeffrey Heithuis. Voor hem in de plaats speelde ”good old” Tijmen Koopman. Ook werd deze week bekend dat Fleringen lange tijd niet kan beschikken over Tieme Koopman vanwege een meniscusblessure. Daarnaast is Steven Schepers nog geblesseerd en moest ook Dries Koopman deze week afhaken met een blessure. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Jaron Kuipers. Ook Robin Heithuis was er nog niet bij. Jasper Slaghekke was fit genoeg om vanaf het begin te starten.
Het was vooral aftasten voor beide ploegen in het begin van de wedstrijd. Het eerste kwartier gebeurde er dan ook weinig noemenswaardig. Fleringen had veel de bal maar kreeg geen echte uitgespeelde mogelijkheden. Hoeve Vooruit loerde op fouten van Fleringen en probeerde van daaruit gevaarlijk te worden. De wedstrijd vroeg om een kantelmoment en kreeg deze ook na vijfentwintig minuten spelen. Jasper Slaghekke kreeg de bal op zo’n 30 meter van de goal aangespeeld, twijfelde niet en schoot de bal schitterend in de rechterbovenhoek achter keeper Maarten Hobbenschot.
Fleringen kon helaas niet heel lang van de voorsprong genieten. Ongelukkig balverlies in de voorhoede zorgde ervoor dat Hoeve kon counteren. spits ten Vregelaar werd diep gestuurd en schoot de bal onder Maarten Oosterik door in het doel: 1-1. In het resterende deel van de eerste helft kreeg Fleringen een paar goede kansen om toch nog op voorsprong te komen. Na goed voorbereidend werk van Jaron Kuipers en Tim Stopel schoot aanvoerder Martijn Poppink hard tegen de binnenkant van de paal. Niet veel later wist Jasper Slaghekke Sjoerd Booijnk vrij te spelen maar de bal werd knap gekraakt door een verdediger van Hoeve Vooruit. Ook Hoeve kreeg nog een kans maar deze werd door Maarten Oosterik onschadelijk gemaakt. Er werd gerust met een 1-1 stand.
De tweede helft was een stuk vermakelijker dan de eerste. Fleringen had het lastig in het eerste kwartier en kwam een aantal keer goed weg. Zo schoot spits Bas ten Vregelaar op de vuisten van Maarten Oosterik en teisterde Demi Karnebeek een aantal minuten later de lat. Fleringen wankelde maar wist toch veerkracht te tonen. Op wilskracht knokte Fleringen zich terug in de wedstrijd en wist het via een mooie aanval een 1-2 voorsprong te nemen. Jasper Slaghekke liet een voorzet van Tim Stopel slim lopen en Jaron Kuipers schoot Fleringen met een fraaie volley hard op voorsprong.
Hoeve Vooruit ging aanvallender spelen en de defensie van Fleringen kreeg het zwaar te verduren. Hielke aan de Stegge bracht Lars Schoemaker in het veld waardoor Martijn Poppink de Fleringse verdediging kwam versterken. Het aanvalsspel van beide ploegen ging heen en weer waardoor de eerst zo gezapige wedstrijd in een spannend schouwspel veranderde. Op de momenten dat Hoeve Vooruit wist door te breken was daar altijd nog rustpunt Wout Booijink die zijn defensie op de been hield. Tijmen Koopman speelde prima op de positie van de geschorste Jeffrey Heithuis en de jonge rechtsback Simon Elshuis liet zien een prima vervanger voor Tieme Koopman te zijn. Na een uur spelen kwamen bij Fleringen Dylan Kuipers en Milan Booiink in de ploeg. Fleringen ging iets anders spelen en probeerde sneller de diepte te zoeken via de balvaste spitsen Tim Stopel en Dylan Kuipers.
Langzaam maar zeker kreeg Fleringen de grip op de wedstrijd terug. De gevaarlijke nummer 10 Bram Meen kwam vaker aan de bal en Fleringen kreeg meer kansen. Na tachtig minuten viel voor Fleringen de bevrijdende 1-3. Goed werk van Milan Booijink zorgde ervoor dat Bram Meen doeltreffend uit kon halen. Het verzet van Hoeve Vooruit was gebroken en in de slotfase had Fleringen zelfs nog de 1-4 kunnen scoren, ware het niet dat een tegendraadse kopbal van Dylan Kuipers naast ging en een schot van Lars Schoemaker gekraakt werd.
Zondag 15 september staat voor Fleringen de laatste bekerwedstrijd op het programma. Om 14:00 uur wordt er op sportpark ‘t Reuvekamp afgetrapt tegen de buren uit Reutum. Een week later zal de competitie starten met een thuiswedstrijd tegen Rood Zwart uit Delden.
Newsoutside Sportverlichting