Langeveen vrij eenvoudig langs Vilsteren

Zondag stond voor de mannen van Tom Veldscholten de eerste officiële thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur werd er op sportpark ‘t Schröder afgetrapt tegen Vilsteren, dat vorige week met 2-0 verloor van Vasse. Voor Langeveen was het zaak om het goede resultaat van vorige week door te zetten en de controle werd ook vanaf minuut 1 gegrepen. Dit resulteerde al snel in de eerste kans van de wedstrijd. Rolf Snijders omspeelde zijn directe tegenstander en bereikte met een lage voorzet Diewe Oude Nijhuis, maar die kon de bal niet achter de keeper werken. In de rebound faalde Simon Schröder vanaf enkele meters.
Het was vanaf dat moment eenrichtingsverkeer richting het doel van Vilsteren. Na 20 minuten raasde Simon Schröder over de rechterflank en met een voorzet op maat was het inkoppen voor Diewe Oude Nijhuis een koud kunstje, 1-0. Langeveen liet het hier niet bij zitten en probeerde de wedstrijd voor rust al te beslissen. In minuut 35 werd de bal door Diewe Oude Nijhuis teruggelegd en met een loeiharde pegel van 35 meter verraste Daan Kienhuis de doelman van Vilsteren, die de bal los liet. Roy van de Aast was er als de kippen bij en tikte de 2-0 binnen. Tot de rust werd de bal rustig door Langeveen rond getikt.

In de rust was wel afgesproken om meer druk op de Vilsterse verdediging te zetten en zo snel mogelijk de 3-0 te maken, maar helaas begon Langeveen wat slordig aan de tweede helft. Vilsteren probeerde juist ook meer druk naar voren te zetten. Ondanks het slordige voetbal van de Langeveense kant wist het nog een groot aantal kansen te creëren, maar deze werden niet bekroond tot een doelpunt. Na 90 minuten werd er door de dienstdoende scheidsrechter afgefloten en Langeveen boekte een simpele 2-0 overwinning op Vilsteren. Volgende week zondag staat om 14.00 de thuiswedstrijd tegen SV Vasse op het programma. Zowel Langeveen als Vasse hebben beide bekerwedstrijden gewonnen, waardoor de winnaar van deze wedstrijd door gaat in de beker.