1 x Goud 2 x brons voor de estafette ploegen van AC Tion op het NK in Amstelveen

Het ultra snelle meisjes D kwartet , Joan Hardon, Ruby Jansen, Kris Oosterveld en Huwaida Haruna liepen op  4×60 m een tijd van 32.15 sec. en dat betekende, ondanks een niet goed lopende wissel, toch nog brons in deze klasse.

Op het einde van de natte dag nog even  goud pakken op de 4x 600 meter  als ultieme revanche op de niet goed lopende 4 x 60 meter. De meiden pakten op wilskracht het goud met miniem verschil 7.35.2 goud  om 7.35.5 zilver  om 7.36.6 brons. Uitblinkster Ruby Jansen mag op de 4 x 600 meter nog benoemd worden en de op revanche beluste Joan Hardon die zo goed mentaal is teruggekomen na de D spelen.

Jongens C namen het brons mee naar Twente op de 4×100 meter. Jory Davids Jermaine Kleine en de gebroeders Artur en Mirek Harwig denderden naar brons. Met weinig voorbereiding en op het laats uitvallen van een geblesseerde Milan Beuning toch een mooie prestatie van de boys van AC Tion.

Bij  4 x 800 meter met Milan Veenstra Jory Davids Mirek Harwig en Jermaine Kleine was een 4e plek het hoogst haalbare resultaat. Wellicht had er meer ingezeten maar na een lang zwaar  outdoor seizoen voor met name Jermaine Kleine 7 wedstrijd weekenden en een van een zware blessure terugkomende Mirek Harwig mag men niet ontevreden zijn.

Foto’s: ouders AC TION

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer