FC Twente Vrouwen doet goede zaken bij Sankt Pölten

FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond in Oostenrijk goede zaken gedaan in het bereiken van de achtste finale in de Champions Leaugue. De vijfvoudige Oostenrijkse kampioen Sankt Pölten wer in eigen huis na 0-3 stand bij rust met 2-4 verslagen, waardoor de return op 25 september in Enschede een formaliteit lijkt te gaan worden.

In het begin werd FC Twente goed onder druk gezet door de thuisclub maar door een blunder van de jonge doelvrouwe Kramer kon spits Fenna Kalma (foto b.) de 0-1 laten aantekenen. Na 22 minuten spelen verdubbelde Ashleigh Weerden (foto onder) de stand en Kalma bepaalde uit een toegekende strafschop de ruststand op 0-3.

In de tweede helft probeerde Sankt Pölten nog wel iets terug te doen maar een kwartier voor tijd was het opnieuw Kalma die scoorde. De thuisclub bleef strijden voor een beter resultaat en zag dit in de slotfase beloond met twee treffers binnen twee minuten. Eerst scoorde Scharnbröck en Giessen schoot even later in eigen doel.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer