20 en 21 september rallyweekend Eurol Hellendoorn Rally 2019

Op 20 en 21 september is het grootste rally-evenement van Nederland: de 38e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. De organisatie verwacht naar schatting 75.000 toeschouwers. Deze rallyfans kunnen zich opmaken voor een spannende competitie met gevarieerde klassementsproeven, een verbeterd servicepark en veel dikke R5’s aan de start.

Start en finish zijn in Manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn. Daar is na afloop van de rally een afterparty georganiseerd. Na de huldiging op het podium zal de band Kneiters muzikale invulling aan de avond geven met stevige boerenrock! Toegang is voor iedereen gratis. Het service park is verbeterd en wederom gesitueerd op industrieterrein t’ Lochter in Nijverdal.

In totaal staan er 14 klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 170 kilometer, waarvan ruim 16 kilometer onverhard. De proeven zijn dit jaar weer vernieuwd. Luttenberg is terug, evenals een hele oude proef rond de Piksen bij Hoge Hexel. Rond de Borkeld in Rijssen word zelfs een geheel nieuwe proef verreden.

Na de start in de manege op vrijdagavond 20 september staan de eerste vier klassementsproeven op het programma rond Rijssen en Markelo. Zaterdag 21 september starten de deelnemers ’s ochtends om 9.30u met proef Hoge Hexel gevolgd door Mageler Es bij Den Ham en proef Hallerhoek. In de middag gevolgd door de twee rondes Hellendoorn en Luttenberg. Tegen 18.00u rijden de eerste deelnemers over het finishpodium in de Manege.

De shortrally en de Historics tellen samen zo’n 50 deelnemers en zijn het zéker waard om voor te blijven kijken. Want ook hier rijden auto’s die goed zijn voor het nodige spektakel. De historics starten aansluitend op de laatste rallydeelnemer en rijden de hele rally. De deelnemers aan de shortrally rijden vijf proeven verdeeld over Luttenberg en Hellendoorn.Zij starten zaterdagmiddag om 13.30u in de manege.

Naar verwachting strijden honderd equipes om de winst van de Eurol Hellendoorn Rally en om die goed te kunnen zien moet er een toegangsbewijs voor de proef gekocht worden. Koop je het rallypakket voor €12,50 dan zit daar een passe-partout (polsbandje) in die je toegang geeft tot alle proeven (behalve Luttenberg) en het servicepark in Nijverdal. Voor Luttenberg moet apart 5 euro toegang betaald worden. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding van een volwassene, overal gratis toegang. Heeft u geen passe-partout dan moet ook voor het servicepark 5 euro toegang betaald worden. De toegang tot het start- en finishpodium in de manege is voor iedereen gratis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer