Zaalvoetballers Excelsior’31 openen seizoen met een thuisduel

Na een lange voorbereiding, opgedeeld in twee delen, boekte de formatie van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis wisselende resultaten in de gespeelde oefenwedstrijden. Nu zijn uitslagen in oefenwedstrijden niet veelzeggend. Deze duels staan vooral in het teken van het inpassen van nieuwe spelers en het blijven verbeteren van het spelsysteem. Het getoonde spelbeeld was wel erg wisselend.

In tegenstelling tot vorig seizoen, komen de rood witten nu uit in de Eerste Divisie A. In deze Noordelijke Divisie treft het op papier stuggere tegenstanders, terwijl het vorig seizoen in de Zuidelijke Divisie (Eerste Divisie B) meer technische ploegen als tegenstander had.

Met de tegenstander van vanavond treft Excelsior’31 direct één van deze stugge tegenstanders. Technisch gezien is ZVV Urk geen hoogwaardige ploeg, maar tactisch en fysiek zijn de ‘eilandbewoners’ erg sterk. De bezoekers eindigden afgelopen seizoen dan ook op een uitstekende zesde plaats.

Hoewel Excelsior’31 en ZVV Urk voor het eerst in competitieverband de degens met elkaar gaan kruisen, zijn de teams niet onbekend voor elkaar. In de afgelopen jaren werd er diverse malen tegen elkaar geoefend, waarbij de teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. Excelsior’31 kan vrijdag haar borst dan ook zeker nat maken.

Newsoutside Sportverlichting