Zaalvoetballers Excelsior’31 starten seizoen met overwinning

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond het seizoen in de eerste divisie goed begonnen. In de goed gevulde ‘thuishaven’ Sporthal de Reggehal won het met 6-3 van ZVV Urk. Een prima prestatie van de Rijssenaren, die deze avond over slechts vier spelers van afgelopen seizoen konden beschikken. Kersvers vader Jan Borghuis was, ondanks slaapgebrek, met drie treffers de man van de avond.

Bij Excelsior’31 hebben Arnoud Baan, Maarten Postma en Sander Kwintenberg een stapje terug gedaan. Zij spelen dit seizoen in het ‘reserveteam’ van de rood-witten. Met daarbij de afwezigheid van keeper Willard Baan, Nikzad Mahbobi en Rik Harbers, verschenen veel nieuwelingen op het speelveld. De vraag was of de Rijssenaren, na een wat wisselvallige voorbereiding, de klus tegen de eilandbewoners konden klaren.

In een gelijk opgaande eerste helft, met kansen over en weer, was Excelsior’31 effectiever in de afronding. Door doelpunten van Henk Lankamp en Jan Borghuis gingen de Rijssenaren met een 2-0 voorsprong rusten. De bezoekers creëerden ook een aantal kansen, maar inval doelman Gerjan Bakker stond een paar zekere tegentreffers in de weg.

Na rust was Excelsior’31 de bovenliggende partij. De bezoekers konden de bal moeilijk in de ploeg houden. Ook bij spelhervattingen zaten de manschappen van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis er kort op. Het was wachten op meer doelpunten en wederom waren het Henk Lankamp en Jan Borghuis die scoorden. Na vijfentwintig minuten zuivere speeltijd stond er een 4-0 tussenstand op het scorebord. Met name de 4-0 was een mooi doelpunt, met een aanval over meerdere schijven. De sterk spelende nieuweling Lucas Aydin was niet zelfzuchtig en bediende Henk Lankamp.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer