Benauwde overwinning BC Bousema op ‘t Ivoor

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben in eigen huis een benauwde 5-3 overwinning behaald. Na de eerste twee partijen was de wedstrijd tegen het bezoekende ‘t Ivoor uit Boxtel nog in evenwicht. Wesley de Jaeger was deze middag niet opgewassen tegen een prima spelende Huub Wilkowski. Halverwege stond het na vijftien beurten 10-20 en even leek het na de hervatting erop dat De Jaeger iets terug ging doen. Met series van drie en zes caramboles kwam hij terug tot 19-22, maar had daarna tevens zijn kruit verschoten. In de rest van de partij scoorde hij nog vier keer terwijl Wilkowski weer de partij naar zich toe trok en na dertig beurten finishte: 23-40.

Op de andere tafel speelde Frans van Schaik vooral in het eerste deel van de partij tegen Marc Roofthooft niet goed. Stond halverwege tegen een 21-29 achterstand aan te kijken, maar produceerde toen series van 11, 7 en 1 carambole en maakte de partij in de 24ste beurt als eerste uit. Roofthooft bleef in de nabeurt op 31 caramboles steken.

In het tweede deel van de wedstrijd speelden de beide kopmannen een hoogstaande partij. Johan Loncelle begon namens de thuisclub uitstekend, nam een 11-0 voorsprong, maar met series van elf en zes caramboles sloeg Dave Christiani hard terug. Daarna ontspon zich een mooie partij driebanden. Halverwege stond het 21-19 voor Loncelle een voorsprong die hij in het tweede deel steeds verder uitbouwde. In stijl sloot hij zijn partij af in de zeventiende beurt met een serie van zeven caramboles. Christiani miste de nabeurt en bleef op 28 caramboles steken. Opvallend was, dat Loncelle slechts drie nullen liet noteren.

De beslissing over winst of remise voor de ploeg van Ronny Hazewinkel moest komen uit de partij tussen Sander Jonen en Jack Peer. Jonen en Peer gaven elkaar in het eerste deel niets toe, 20-18 halverwege, maar daarna was het toch Jonen die licht de overhand kreeg, maar kon een echte doorbraak niet forceren. Peer bleef vechten, kwam terug tot 32-29, maar met een serie van vijf caramboles in de 34ste beurt leek Jonen de partij te beslissen. Opnieuw kwam Peer middels een serie van vier caramboles terug en na 38 beurten was de partij weer in evenwicht 38-38. Een beurt later maakte Jonen de partij uit. In de nabeurt sleepte Peer alsnog een remise uit het vuur, echter niet voldoende om zijn team aan een punt te helpen.

“Dit was echt billenknijpen, maar de punten tellen en dat is het voornaamste”, aldus de captain na afloop.

Foto: Jaap Gönning

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer