Blauw-Zwart verliest van de geroutineerde heren van Hellas’63

“Gewoon gaan en geen schroom hebben voor de tegenstander” waren de woorden van coach Marco Groothuis tijdens de voorbespreking. Hellas’63, dat vorig seizoen nog kampioen werd in de 2e klasse en daardoor mocht promoveren, was in de 4e klasse geplaatst, omdat ze het korfbalverbond te laat hadden aangegeven geen stapje hogerop te willen spelen. De regels blijken hard en niet vervormbaar te zijn, want het verbond bood Hellas’63 als enige oplossing zich opnieuw in te schrijven in de vierde klasse. Vandaar dat Blauw Zwart zich een volstrekt onbekende tegenstander wachtte. Wat kon men verwachten? Uit een aantal recente wedstrijdverslagen van Hellas werd in ieder geval duidelijk dat er een paar spelers gestopt waren. In hoeverre zouden hun vervangers de plaatsen kunnen opvullen met – wellicht zelfs hetzelfde – kwaliteit? Het was observeren, aftasten en alle Blauw Zwarters moesten minimaal hun eigen niveau halen. Waren ze kansloos? Absoluut niet!
Blauw-Zwart wist Hellas’63 te overdonderen door in de eerste 10 minuten de wedstrijd volledig te domineren. De thuisploeg wist de eerste twee aanvallen direct te verzilveren en stond met de eerste vakwissel op een 2-0 voorsprong. Hellas’63 bleef rustig, zocht naar kansen en kwam van een 4-1 en 5-3 achterstand vlak voor rust op een 7-9 voorsprong. Blauw Zwart gaf te veel ruimte weg, Hellas’63 kreeg te veel simpele kansen die ze overigens goed afmaakten en eigen opgelegde kansen werden niet benut. Blauw Zwart was niet kansloos, maar op deze wijze waarop de eerste helft gespeeld werd zouden de punten niet in Wierden blijven.
In de tweede helft liet Hellas de routiniers die zij nog bezitten een grote rol spelen. De ervaring die zij nog hebben overgehouden weten de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Ze waren voornamelijk in de paalzone slimmer dan de wat minder ervaren en jongere spelers bij Blauw-Zwart. Met 12 benutte strafworpen verdeeld over beide teams stapten beide teams het veld af met een 15-19 stand in het voordeel van de ploeg uit Nunspeet.
Volgende week speelt het eerste team tegen het altijd bekende SDO uit Westerhaar. Om half vier wordt er afgegooid.