Dames Dynamo Tubbergen verder in de beker

Dynamo Tubbergen dames heeft afgelopen zaterdag een prachtige prestatie neergezet door het bekertoernooi in Mariaparochie te winnen. In een poule met de buurvrouwen van Krekkers Mariaparochie, Tornado Geesteren en met Trivos uit Wychen kwam Dynamo aan het eind van de dag als winnaar uit de bus en mag het een ronde verder bekeren. Dynamo dames onderging een paar veranderingen ten opzichte van het vorig seizoen. Zo nam Manon Steggink afscheid en ging Kira Steggink naar het derde team van Dynamo. Voor hen in de plaats kwamen Nanne Leferink uit dames 3 en Marieke Roelofs uit de eigen jeugd. Met een gemiddelde van 18,5 jaar wordt de selectie daarmee behoorlijk verjongd. Tevens kreeg Dynamo een nieuwe hoofdtrainer. Dennis Polman neemt het stokje over van de naar Devoko vertrokken Johan Booijink.

Met deze selectie mocht de Tubbergse equipe de eerste wedstrijd spelen tegen de op papier sterkste tegenstander, de Krekkers. Van meet af aan werd het een wedstrijd op het scherpst van de snede. Dan weer nam Krekkers een voorsprong, dan weer was het Dynamo die de bovenliggende partij was. De taktische aanwijzingen werden aan Tubberger zijde uitstekend uitgevoerd. Er ontspon zich een zeer spannend eind van de eerste set waarin Krekkers op het eind net iets doortastender was dan Dynamo. Met 28-26 was de set voor de Krekkers. In de tweede set was het al net zo spannend. De Krekkers met meer aanvalsgeweld, Dynamo met de slimmere ballen. Dit keer was het Dynamo die het betere eindschot had en er met 25-23 winst er een derde set uit sleepte. Daarin waren de oranje-hemden de bovenliggende partij. Van meet af aan werd een kleine voorsprong genomen die kon worden vastgehouden tot op het eind. Met 15-11 setwinst voor de Tubbergse vrouwen was de eerste wedstrijdwinst op dit toernooi binnen.

Met Trivos uit Wychen wachtte de tweede wedstrijd. Het werd een wedstrijd waarin het niveau en concentratie beduidend een stuk minder was dan in de eerste wedstrijd. Tot op de helft van de eerste set had de tweede divisionist het betere van het spel. Daarna vond Dynamo het welletjes en begon beter en strakker te serveren. Hierdoor kreeg het meer vat op het spel van Trivos. Met 25-20 werd de set naar haar hand gezet. In de tweede set hetzelfde beeld. Trivos speelde vrijuit en Dynamo was zoekende in het spel. Weer nam Trivos een voorsprong en moest Dynamo – met succes – in de achtervolging. Bij de 20 ging Dynamo erop en erover. Het maakte 5 punten tegen Trivos nog 2 waarmee ook de tweede wedstrijd werd gewonnen. 2-0.

Zoals een week eerder in Denekamp speelden Tornado en Dynamo weer de laatste wedstrijd tegen elkaar. Wederom gaven beide teams elkaar niet veel toe. Tornado speelde goed en met name de vechtlust bij beide teams om het punt winnend te willen afsluiten was groot. Halverwege had Dynamo het betere van het spel. Serverend werd de druk opgevoerd, waardoor Tornado aanvallend en passend in de problemen kwam. Met 25-19 was de eerste set binnen.

In de tweede set waren het de dames uit Geesteren die na de 10 punten de betere waren. Dynamo kreeg maar geen vat op de goed spelende buitenaanvalsters van Tornado en geheel verdient sleepte Tornado er een derde set uit. Dynamo rechte nog een keer de rug en begon voortvarend, nam een voorsprong en hield dit de hele set vast. Met 15-12 werd ook de derde wedstrijd gewonnen en daarmee werd de eerste plaats opgeëist in dit bekertoernooi. Een knappe prestatie van dit jonge Dynamo-team.