Vroomshoopse Boys en Barbaros delen de punten

Na twee bekerwedstrijd achter elkaar gewonnen te hebben tegen Gramsbergen en Germanicus is er afgelopen dinsdagavond nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen ON. Vorig jaar ook uitkomend in de 2e klasse maar aan het eind van het seizoen gedegradeerd. Hoofdtrainer Jan Peter jonkman en zijn assistent trainer Henk Harmens maakten van deze wedstrijd gebruik om wat te experimenteren en dat pakte tot vlak voor het einde goed uit met een 2–4 voorsprong. Helaas werd deze voorsprong in de laatste 5 minuten weggegeven waarna dit oefenpotje eindigde in een 5-4 nederlaag.

Zaterdag ging het in de laatste wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi tussen 2 tegenstanders die ongeacht het resultaat van vandaag al wisten dat ze door gaan naar de volgende ronde. Een eerste helft waarin beide ploegen combinaties probeerden te zoeken en waarin het temperamentvolle en gretiger spelende Barbaros beter slaagde dan Vroomshoopse Boys.

De spelers vonden elkaar gemakkelijker, speelden sneller rond en aan de snelle buitenspelers Memi Ahmet en Karadavut Gokan hadden de beide backs Tom Pierik en Simon Kempers hun handen vol, maar ze hielden zich goed staande zonder echte kansen weg te geven. De beste kansen waren misschien nog wel voor Vroomshoop o.a. in de 12e minuut voor Ernstjan Heideman en Bram Hooijer die beiden deze uitgelezen mogelijkheid op de 0-1 net niet konden verzilveren. Ook in de 32e minuut (zijnet) en in de 41e minuut (overgekopt) lukte het De Boys niet om te scoren.

Barbaros had in de eerste helft veel bal bezit, maar dit resulteerde pas in de 26e minuut tot het 1e schot op goal. In de 29e minuut opende Saadi Farough vanaf ca 20 meter de score en in de 43e minuut was vanaf dezelfde plek Memi Ahmet ook met een lage schuiver in de hoek doeltreffend.

Een metamorfose na rust waarin Vroomshoopse Boys uit een ander vaatje tapte, de mouwen waren opgestroopt en liet zien waartoe het in staat is. Veel meer druk, korter op de bal en met een enorme inzet werden dan ook veel kansen gecreëerd. Vroomshoopse Boys dwingt Barbaros slechts tot verdedigen door goed combinatievoetbal te spelen. In de 64e minuut leidde dat tot de 1e goal door Ramon de Jong. Een dubbele wissel in minuut 66 moest leiden tot het gewenste eindresultaat. Leon Dogger en Ramon de Jong werden vervangen door Ramon Bolks en Jesper Derks.

Conditioneel was Vroomshoop de bovenliggende partij en in de 79e minuut volgde dan ook de niet uit te blijven volgende goal, door Ramon Bolks. Na verschillende kansen aan Boys zijde leek Bram Hooijer in de 85e minuut de winnende goal te maken maar deze werd afgekeurd. Vroomshoopse Boys vergat het af te maken en een 2e gele kaart voor Ernst Jan Heideman zorgde er dan nog voor dat Vroomshoopse Boys de laatste minuten met 10 spelers verder moest.

Volgende week begint de competitie voor de 2e klasse H waarin Vroomshoopse Boys begint waar het vorig seizoen mee eindigde namelijk met een uitwedstrijd tegen WVF uit Zwolle.

Foto: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer