SVZW start competitie met uitwedstrijd in Doetinchem tegen DZC’68

Zaterdag tegen DZC’68 zal moeten blijken of de voorbereiding van SVZW goed is geweest. In het seizoen 2017-2018 kwamen DCZ’68 en SVZW elkaar ook tegen elkaar in de 1e klasse D. Er is sinds die tijd wel het nodige veranderd bij beide teams. Bij bijna elke amateur club is het de laatste jaren gebruikelijk dat er de nodige spelers gaan en komen. Bij DZC’68 is het deze zomer alleen maar gaan van spelers geweest. Geen nieuwelingen dus. De acht vertrokken spelers zijn: Meron Zehaye (Be Quick’28), Max van der Velpen (vv Doetinchem), Matthijs de Waard (Silvolde), Freek Linnenbank (Concordia Wehl), Fabian Mensah (AZSV), Stephen van Beek (Rheden), Robin Faber en Duri Tekerlek (beiden gestopt).

Naast deze spelers vertrok ook trainer Steven Verheijen na drie jaar uit Doetinchem. Hij is nu trainer van zondag hoofdklasser Quick’20 uit Oldenzaal. Zijn opvolger is trouwens geen onbekende voor SVZW. Jos van der Veen verliet DETO Twenterand en is nu aan de slag in Doetinchem. Aan hem dus de taak om een totaal nieuw team op te bouwen. Dat gaat niet vanzelf zoals blijkt uit de resultaten in de oefen en bekerwedstrijden. Twee van de drie bekerwedstrijden gingen verloren. Hierdoor lukte het DZC niet om door te gaan in de districtsbeker. Jos van der Veen kent SVZW en zal vast met een uitgekiend tactisch plan komen om SVZW te verslaan.

SVZW nam in de voorbereiding deel aan Flechter toptoernooi (foto Henk Steen) in Rijssen, speelde 3 oefenwedstrijden, en kwam ook drie keer uit in beker. Deze periode heeft de technische staf gebruikt om te kijken wat de beste opstelling van het nieuwe SVZW is. Want na de degradatie uit de hoofdklasse vertrokken er 11 spelers bij SVZW. Daar staat de komst van negen nieuwe spelers tegenover. De nieuwe namen zijn: Bram Dwars, Julian Bakker, Joran Pot, Bas ter Hogt, Jesper Middelkamp, Taner Sen, Maarten Smit, Sefa Yildirim, en Levi Spek. Afgelopen seizoen maakten More Kippers en Nick Koopmans in de winterstop al de overstap van de jeugd/2e elftal naar de 1e selectie.

SVZW heeft een selectie die ook dit seizoen moet kunnen eindigen bij de hoogste ploegen in de 1e klasse D. Helaas hebben drie selectie spelers zware knieblessures, en het zal nog lang duren voordat zij weer inzetbaar zijn. Zaterdag a.s. zal ook blijken wie de 1e keeper gaat worden: Bram Dwars of Julian Bakker. Beiden hebben de nodige kansen gehad in de voorbereiding. Het is nu aan trainer Philip Agteres om een keuze te maken. Dat zal hij doen na goed overleg met de overige stafleden. SVZW won afgelopen zaterdag met 0-2 bij BWO in Hengelo. Dit was de laatste wedstrijd in de beker poule.

Met 7 punten uit drie wedstrijden gaat SVZW door naar de volgende ronde, samen met TVC’28 dat met 6 punten tweede werd. Zaterdag 21 september is dus de start van de competitie in de 1e klasse D. Een competitie met heel veel sterke ploegen dit jaar. Een mooie klasse dus om te volgen. SVZW gaat vol voor de winst in Doetinchem, om zodoende met een goed gevoel te beginnen aan het nieuwe seizoen. De wedstrijd tussen DZC’68 en SVZW zal worden gespeeld op Sportpark Zuid / Ingang 2 Sportweg 6 in Doetinchem. De aftrap is om 15:00 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 21-09-2019:

DFS – Bennekom

DOS’37- WHC

CSV Apeldoorn – KHC

DOS Kampen – Nunspeet

DTS Ede – Go Ahead Kampen

SDV Barneveld – Hierden

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer