Heracles Almelo wint na zeven jaar weer in de Grolsch Veste

Heracles heeft na zeven jaar weer drie punten uit de Grolsch Veste meegenomen na Almelo. In een wedstrijd waar FC Twente met name in de eerste helft het betere van het spel had, trok de ploeg van trainer Wormuth met 2-3 aan het langste eind.

De thuisclub begon goed aan deze derby en kwam al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Espinoza stuurde landgenoot Aitor weg en die maakte tegenover Blaswich geen fout.

FC Twente was heer en meester en dacht vijftien minuten voor rust de stand te verdubbelen. Ditmaal was het Espinoza die profiteerde van slecht verdedigen van Knoetser en van dichtbij de bal binnen schoot. Na tussenkomst van de VAR keurde Kamphuis, die toch al geen sterke indruk maakte, de bal wegens hands af.

Nog voor rust kantelde de wedstrijd. Uit het niets scoorde Dessers (foto) de gelijkmaker en op slag van rust kwamen de gasten tegen de verhouding in zelfs op 1-2. Mauro Junior kreeg de bal uit een kluts voor de voeten en bedacht zich geen moment. Zijn schot was onhoudbaar voor Drommel.

De tweede helft was beduidend minder dan de eerste helft. Veel fouten aan de kant van FC Twente en op de counter loerende Heracles Almelo was kenmerkend voor de tweede vijf en veertig minuten. Mauro Junior besliste tien minuten voor tijd definitief de wedstrijd.

In blessure tijd kwam FC Twente nog terug tot 2-3. Een gave voorzet van Aitor werd onberispelijk door Berggreen binnen gekopt, maar het doelpunt kwam te laat voor een remise. Voor FC Twente betekende dit het eerste verlies na zes gespeelde wedstrijden.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer