Dames VKC’03 beginnen met winst

Zaterdag kwamen de dames van VKC’03 voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in actie. In Apeldoorn was Auquapoldro. Met enkele speelsters van dames 2 in de gelederen en Hieke Olthof, die over is gekomen van de jeugd en haar debuut maakte in de hoofdmacht, werd er vol goede moed begonnen aan de wedstrijd.

Vanwege de nieuwe spelregels was het in de eerste periode zoeken hoe hiermee om te gaan. Op 2 uitsluitingen en de 1-0 van de tegenpartij na, verliep deze periode vrij rustig. In de 2e periode moest er van coach Marcel Jacobs meer op doel geschoten worden. Het was Judith Krabbe die binnen 20 seconden de gelijkmaker binnen de palen schoot. Dit smaakte naar meer en door goed samenspel en goed zwemwerk werd de achterstand binnen 3 minuten omgebogen naar een 3-1 voorsprong. De dames van Aquapoldro hadden hier geen antwoord op, waardoor dit ook de ruststand was.

In de 3e periode werd de voorsprong door de Tubbergse dames gestaag uitgebouwd. Door een uitsluiting aan de kant van Apeldoorn werd Indy Onland in stelling gebracht om een lange man-meer aanval rustig binnen te werken. Ook de Apeldoornse dames kregen meer kansen. Door zeer goed keepwerk van Laura ten Hoeve, die 2 strafworpen heeft tegengehouden, kon de voorsprong worden vastgehouden.

In de 4e periode kwamen de dames van Aquapoldro twee keer gevaarlijk door de verdediging, waardoor ze twee doelpunten konden bijschrijven op het wedstrijdformulier. Dit was echter niet genoeg om de wedstrijd binnen te halen. De dames uit Tubbergen hebben de wedstrijd hierna rustig uitgespeeld en zo, evenals vorig seizoen, de 3 punten uit Apeldoorn meegenomen. Eindstand: 5-3 voor VKC’03.

Volgende week zaterdag nemen de dames het om 18:45 in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen Aqua-Novio’94.

Foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer