Gemiste kansen breekt Amicitia op

De prestaties van Amicitia tot nu toe in de competitie zijn zeer wisselend. Afgelopen zaterdag reisde de Vriezenveense selectie af naar Zuidlaren voor de wedstrijd tegen Ritola. Vorige maand troffen beide ploegen elkaar ook al in de voorbereiding op het veldseizoen, toen met een positief resultaat voor de gasten

Aan het begin van de wedstrijd leek er voor Amicitia geen vuiltje aan de lucht. Het nam een 2-4 voorsprong. Maar Ritola toonde zich al snel een gelijkwaardige tegenstander en scoorde de gelijkmaker (4-4). Om daarna ook meteen een voorsprong te nemen (5-4). Na een flink blok onder de korf van een Ritola speelster mocht Amicitia een strafworp nemen. Deze kans werd in eerste instantie gemist, maar alert optreden na de rebound zorgde alsnog voor de Vriezenveense treffer (5-5). Daarna was het de beurt aan Ritola, het benutte de uitgespeelde kansen beter en kon zich zelfs een gemiste stip permitteren (8-5). Amicitia zat duidelijk niet lekker in de wedstrijd en moest vechten voor elk punt. Dat lukte enigszins waardoor het bij rust 9-7 stond.

Even leek het erop dat Amicitia in de tweede helft haar spelritme hervond via de aansluitingstreffer (9-8). Maar een toegekende stip voor een in Vriezenveense ogen normale onderschepping zette Ritola opnieuw op voorsprong. Waarna ook nog eens twee aansluitende treffers in Drents voordeel volgden (12-8). Amicitia moest in de achtervolging en dat betekende werken. In het laatste kwartier bij een stand van 16-12 vertraagde Ritola slim het spel maar kwam het ook niet meer tot scoren. Amicitia probeerde in de resterende tijd nog aan te haken, kwam terug tot 16-15 maar moest uiteindelijk het hoofd buigen.

Komende zaterdag staat er opnieuw een uitwedstrijd voor Amicitia op het programma. Dan tegen koploper en titelkandidaat ODIK.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer