Langeveen wint nipt in en van Bornerbroek

Vandaag stond de wedstrijd tegen RKSV Bornerbroek op het programma. Langeveen probeerde direct een doelpunt te maken, maar kon wegens de druk van Bornerbroek niet in het spel komen. Slordige en lange ballen van beide kanten was het spelbeeld van het eerste halfuur. Langeveen kwam iets meer in de wedstrijd, maar na 45 minuten voetballen gingen beide teams de kleedkamer zonder doelpunten.

Na de thee was het Langeveen dat nadrukkelijk op zoek ging naar de openingsgoal. Na een overtreding op Roy van de Aast kreeg Langeveen een vrije trap op 20 meter van de goal. Maric Gijsbers ging achter de bal staan en zag goed dat de keeper de muur niet goed had staan. Hij krulde de bal met de juiste snelheid en precisie in de verre hoek en de 1-0 was een feit. De volgende taak was de wedstrijd op slot gooien en geen tegengoals incasseren. Langeveen bleef lang goed staan, maar Bornerbroek voerde de druk op en zodoende kwamen de kansen ook voor Bornerbroek.

Na een vreemde beslissing van de scheidsrechter werd de bal op de stip gelegd, omdat er hands geconstateerd werd. Peter Bolscher ging achter de bal staan en schoot de bal op goal. Thijs Averes dacht hier anders over en met een katachtige redding werd de penalty gestopt. Langeveen hield de boel goed op slot tot aan de 90e minuut en Langeveen kon de eerste 3 punten bijschrijven.

Volgende week komt Vosta Enschede op bezoek in Langeveen. De aftrap is om 14:00 op sportpark ‘t Schreuder in Langeveen.

Foto archief: sportfoto-oost