STEVO start competitie met 1-2 overwinning tegen De Zweef

STEVO is de competitie prima van start gegaan met een 1-2 overwinning op De Zweef. In Nijverdal werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis. Op het eind toch nog zwaar bevochten waar het lange tijd niet naar uitzag. STEVO had het in de laatste 20 minuten moeilijk tegen De Zweef, dat na de aansluitingstreffer uit alle macht probeerde om de gelijkmaker te forceren. Gelukkig voor STEVO waren de voorwaartsen van De Zweef niet in staat om de juiste richting aan de bal te geven.

STEVO startte flitsend. Al na 3 minuten kopte Mauro Plegt uit een corner van Stijn Harmelink de bal achter de keeper van De Zweef. STEVO bleef fel op de bal jagen en het tempo lag hoog in de beginfase van deze wedstrijd. De Zweef kwam eerst na een kwartier wat beter in de wedstrijd zonder het STEVO echt moeilijk te maken. Aan het eind van de eerste helft lag het initiatief weer bij STEVO en de 0-1 voorsprong was niet onverdiend.

In de tweede helft verzaakte STEVO vooralsnog niet. Niels Wigger was dicht bij een treffer in de 48e minuut. Even later was het wel raak. Hugo Weerink schoot binnen en het leek erop dat de wedstrijd nu gelopen was. Het tegendeel bleek waar toen dezelfde Hugo Weerink hands in de zestien maakte in het eigen strafschopgebied en De Zweef de aansluitingstreffer maakte uit de toegekende strafschop. STEVO was zich zichzelf niet meer na de goal van De Zweef en de pijp leek meer en meer leeg bij de mannen van Geert Veldhuis.

De Nijverdallers roken bloed, maar waren gelukkig voor STEVO niet in staat om de gelijkmaker te forceren. Dat had wel gekund als Roy Kreuwel niet het uiterste van zichzelf had gevergd toen hij oog in oog kwam met een Zwever.
De scheidsrechter trok bijna 8 minuten extra speeltijd bij, maar de 1-2 bleef op de borden staan en STEVO maakt een mooie start in deze competitie.