SVZW behaalt eenvoudige overwinning tegen DZC’68: 1-5

Prachtige weersomstandigheden bij de wedstrijd DZC’68- SVZW, voor beide ploegen de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen. Het eerste wapenfeit van deze wedstrijd kwam op naam van spits Max Riekel van de thuisclub, want hij kopte uit een corner de bal net naast het SVZW doel. In de 6e minuut de eerste kans voor SVZW. Joshua ter Avest belaste zich met het nemen van een vrije trap, maar deze was een eenvoudige prooi voor doelman Mike Thus van de thuisclub. Vlak daarna een schietkans voor DZC, maar Dani Pollmann mikte te hoog.

Hierna nam SVZW het heft in handen. Veel balbezit, maar het lukte niet altijd om de voorwaartsen aan het werk te zetten. In de 17e minuut wint Jesper Middelkamp (foto l.) het duel met zijn tegenstander in het strafschop gebied, en hij schiet de 0-1 binnen. Max Riekel krijgt nog een kopkans, maar daarna is met thuisclub wel voorbij wat betreft kansen. SVZW krijgt kansen op een grotere voorsprong, maar verzuimt de kansen benutten. De grootste kans is er wel voor Joshua ter Avest, maar hij schuift de bal naast het doel. Uiteindelijk zoeken de ploegen met een 0-1 stand de kleedkamer op. In de rust is de conclusie dat het tempo van SVZW omhoog zal moeten om een grotere uitslag te bereiken.

Trainer Jos van der Veen van DZC’68 heeft ook gezien dat zijn ploeg er niet aan te pas kwam in de 1e helft. Hij wisselt Myron Wissink voor Jesse Wortelboer. SVZW gaat door met dezelfde elf. Binnen een paar minuten zijn er twee goede kansen voor Bas ter Hogt. Maar hij weet helaas niet scoren. In de 56e minuut is er een snelle uitbraak van de thuisclub. SVZW doelman Julian Bakker (foto r.) is op tijd uit zijn goal om redding te brengen, maar hij blijft wel geblesseerd liggen, omdat Max Riekel keihard doorgaat op hem. Gelukkig voor Julian kan hij na verzorging weer verder. In de 58e is daar dan eindelijk de tweede SVZW goal. Yessin Maskoul scoort, nadat hij de bal kreeg via Bas ter Hogt. Na deze goal de tweede en derde wissel bij DZC. Jeremy Spits lost Max Riekel af en Wouter Smans kwam voor Thomas Kleinlugtebeld.

SVZW gaat door met aanvallen, maar het is DZC dat weet te scoren. De snelle Dylan Hendriksen laat de SVZW verdediging zijn hielen zien, en rondt prima af (1-2). Na deze goal de 1e wissel aan SVZW zijde. Frank Smit kwam in de plaats van Joshua ter Avest. Het wachten is nog steeds op meer SVZW doelpunten. En die komen ook. Robin de Jong weet opnieuw een strafschop te benutten.

Bij deze stand van 1-3 zijn ook twee wissels aan SVZW zijde. Levi van der Spek en Jesper Middelkamp staan hun plek af aan More Kippers en Nick Koopmans. DZC gelooft niet meer in een goed resultaat. SVZW gaat door met aanvallen, en het zijn Yessin Maskoul en Frank Smit die zorgen voor de 1-4 en 1-5 op het scorebord. Zaterdag 28-09 speelt SVZW thuis tegen CSV Apeldoorn. Zij begonnen de competitie met een 7-1 overwinning op KHC. Aanvang van thuiswedstrijden is dit jaar wederom 14:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer