Terechte nederlaag NKC’51

Zaterdag speelde NKC’51 haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Drachten, een vrijwel onbekende tegenstander voor de Nijverdallers. NKC’51 wist haar twee voorgaande wedstrijden te winnen, waar Drachten één wedstrijd in winst wist om te zetten.

Het was Drachten dat uit de startblokken schoot, uit de eerste aanval van de Friezen werd direct de 0-1 genoteerd. NKC’51 had veel moeite om in haar spel te komen, mede door het verdedigende werk van Drachten. Drachten kreeg voldoende mogelijkheden om de stand te vergroten, maar verzuimde dit. Hierdoor bleef NKC’51 in het spoor van Drachten tot de stand van 3-3. Hierna begon Drachten scherper en feller te spelen en NKC’51 wist hier slecht mee om te gaan. Drachten maakte het eerste gaatje van de wedstrijd bij 3-5 en door veel éénschotsaanvallen en een slechte afronding kwam NKC’51 moeilijk tot scoren. Drachten dicteerde de wedstrijd en NKC’51 moest er voor zorgen dat de wedstrijd niet voor het rustsignaal al beslist werd. Toch kon NKC’51 niet voorkomen dat Drachten met een riante voorsprong van 8-13 de rust in ging.

Het was opnieuw Drachten dat na rust scherper was dan de Nijverdallers, opnieuw werd de eerste aanval omgezet in een doelpunt, 8-14. Na dit doelpunt brak er een zeldzame doelpuntloze periode aan bij Drachten. NKC’51 wist iets terug te doen tot 10-14, maar daarna schakelde Drachten een tandje bij. Binnen enkele minuten scoorde Drachten meerdere keren en leek het verzet definitief gebroken van NKC’51. Drachten kreeg vleugels en scoorde er nog flink op los. Het aanvalsspel van NKC’51 was de gehele wedstrijd zeer matig en wist in de tweede helft maar vijf keer tot scoren te komen. De ploeg uit Friesland speelde met meer beleving en vechtlust en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 12-24, waarop helemaal niets af te dingen valt. Een terechte nederlaag voor de ploeg van Gert Schorn, waardoor aan een reeks van dertig ongeslagen competitieduels een einde komt.

Komend weekeind speelt NKC’51 opnieuw een thuiswedstrijd, ditmaal komt het sterke Nic. uit Groningen op bezoek. Aanvang 16:00 uur.