WVC Volley dames speelt als team en opent met winst

Zaterdag begon de competitie in de eerste divisie voor de dames van Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1. Het team van trainer Frank van den Noort startte de wedstrijd tegen VC Zwolle dames 2 met Loes Boone, Myrthe Maris, Marlijne ter Avest, Anne Meijerink, Lieke Scharbaai, Fleur Kleine Schaars en libero Ruth Jansen.

De eerste set ging in het begin gelijk op. WVC Volley moest nog even in het spel komen en VC Zwolle maakte gebruik van de fouten aan Wierdense zijde, waardoor het zelfs op een ruime voorsprong kwam van 15-11. Midspeelster Marlon Voortman kwam vervolgens in de ploeg en serveerde goed, waardoor het puntenverschil weer iets kleiner werd. Op een stand van 20-17 in het voordeel van de dames uit Wierden, kwam passer-loper Kirsten Lentink in het veld voor de service. Mede door haar goede serveserie en door verdedigend goed werk, trok Weghorst Makelaardij WVC Volley de eerste set naar zich toe (25-18).

De tweede set wilde WVC sterk beginnen, zodat ze niet weer tegen een achterstand aankeken. Echter, het Wierdense team kreeg het niet voor elkaar op voorsprong te komen gedurende het begin van de set. Het verschil werd zelfs 7 punten in het voordeel van VC Zwolle dames 2. Pas vanaf 18-18 kreeg WVC het voor elkaar de leiding te nemen in de set. De pass kwam, de set-ups waren op maat en de aanvalsters wisten te scoren. Dit resulteerde in setwinst voor WVC Volley (25-23).

In de derde set begon het goed te draaien aan Wierdense zijde. De groep van Frank van den Noort fungeerde echt als team en ook de wisselspeelsters werden op het juiste moment in de ploeg gebracht. In de derde set kwam VC Zwolle er niet aan te pas en de zege voor WVC Volley was een feit (25-18).

Ook in de vierde set nam het team uit Wierden het initiatief. Het creëerde servedruk, blokkeerde goed, bracht juiste passes en scoorde makkelijker. De vierde set eindigde ook in Wierdens voordeel (25-20). Een erg goed begin dus voor Weghorst Makelaardij WVC Volley dames 1 door te starten met een 4-0 overwinning. De speelsters lieten zien echt als team te spelen. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 28 september 2019 om 17.00 uur in Sneek.