TOP wint bij Achilles ondanks matige eerste helft

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP een wedstrijd inAlmelo gepland. Het voor TOP relatief onbekende Achilles was hier de tegenstander. Beiden ploegen hebben na twee speelrondes 2 punten. De wedstrijd werd gespeeld bij de buurman van Achilles, AKC.

Op het veld van AKC schoot Achilles uit de startblokken. Het wist haar eerste 2 aanvallen te promoveren tot doelpunten en zo keek TOP al snel tegen een 2-0 achterstand aan. TOP leek niet onder de indruk en wist via twee afstandsschoten weer naast Achilles te komen 2-2. TOP kwam hierna nog wel op voorsprong maar het was Achilles wat de lakens uitdeelde in de eerste helft. De ploeg uit Almelo wist vier keer op rij de korf te vinden. TOP bepaalde in een matige eerste helft de ruststand op 6-4.

Na de rust eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Achilles sloeg al snel een gaatje en kwam na 10 minuten spelen in de tweede helft op een 9-6 voorsprong. TOP bracht in één vak meer lengte en dat resulteerde in meer kansen. Beetje bij beetje slopen de toppers richting Achilles en bij 11-11 was de stand weer gelijk getrokken. Waar Achilles het moest hebben van enkele individualisten kon TOP over meerdere schijven tot scoren komen. De individualisten van Achilles kwamen in de laatste fase van de wedstrijd nog maar één keer tot scoren tegenover vijf doelpunten van TOP. De goed leidende scheidsrechter floot bij een stand van 12-16 af.

Komende zaterdag moet TOP het opnemen tegen het nog puntloze KORU uit Uffelte. Aanvang van deze wedstrijd is 16:30 uur.