Twents succes op NK Meerkamp in Zoetermeer

Beste prestatie allertijden van  Nederland voor Marleen Baas. Ze verbreekt haar eigen nationale beste prestatie ooit bij de meisjes onder 16 tot 4865 punten en pakt uiteraard ook het goud op d it NK.Marleen heeft de zware mentale druk aangekund van het favoriet zijn en het waargemaakt. Met een Twents record op verspringen 5.65 meter bekroont zij haar prestatie op de Nationale Meerkamp. Met haar worp van 46.67 meter pakte Marleen en passant  die dag ook een baan record in Zoetermeer.

Zilver was er voor Jermaine Kleine met 6013 punten. bij de jongens U16. Na de eerste dag zat Jermaine nog op een 5e plaats. Door rustig blijven en zijn ding te doen en  goed omgaan met de mentale druk  op de speer discus en de 1000 meter wist Jermaine  alsnog de 2e plaats te pakken. Jermaine heeft als bekroning op zijn zilveren medaille  een Twents record op verspringen van 6,33 meter neergezet en een persoonlijk record op hoogspringen en de speer.

Top 10 plaatsen van Nederland voor:
Joan Hardon, 5de meisjes <14, Ruby Jansen, 6de meisjes <14 en Jory Davids, 9de jongens <16.

Huwaidah Haruna maakte haar meerkampdebuut op dit niveau met een 29ste plek bij de meiden <14. Milan Beuning was geblesseerd en draaide “half”p33 voor hem maar wel een baanrecord en super verre speer waar hij voor kwam 57.84m Het tekent de instelling van deze atleet om ondanks zijn blessure deze prestatie neer te zetten.

Foto’s:  Raymond Kleine van Gelden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer