De gezonde ambitie van Vroomshoopse Boys

De jubilerende 75-jarige voetbalvereniging Vroomshoopse Boys hield op woensdagavond 25 september in een volgepakte clubhuis ’t Flierhuus, met daarbij de complete A-selectie, haar jaarvergadering. Voorzitter Edward Olthof refereerde aan de volop geslaagde jubileumviering. Penningmeester Chantal Nevenzel had de rekening en begroting in balans en kon zwarte cijfers presenteren.

Kenmerkend voor Vroomshoopse Boys is dat er bewust een bedrag is vrijgespeeld voor de verdere invulling van de Gezonde Ambitie, het opleidingsplan van de club. Ook de jeugdcommissie, de sponsorcommissie, de supportersvereniging en het stichtingsbestuur van de kantine kenden een financieel voorspoedig jaar. Voorzitter Olthof bepaalde zijn leden bij het accommodatiebeleid, waarbij de noodzaak van een extra trainingsveld zich steeds meer laat voelen. De club groeit volop met momenteel zo’n 875 leden en de pakweg 40 teams hebben meer ruimte nodig. Het bestuur bekijkt nu samen met de technische commissie wat de mogelijkheden op de Bosrand zijn.

Harry Lantink, Tony Kleinjan en Jan Cees Kaas van de onderzoekscommissie gaven een uitgebreide toelichting op de plannen voor nieuwbouw van het clubhuis. Er zijn de afgelopen tijd concrete stappen gemaakt en er resteren nog twee varianten. Er kan op de huidige locatie of boven de huidige zittribune worden gebouwd. Een en ander hangt van het kostenplaatje en van de zelfwerkzaamheid en actiebereidheid van de leden af. In een later stadium zijn de leden weer aan zet om de uiteindelijke locatiekeuze te maken.

De heldere presentatie van de plannen door de onderzoekscommissie vond een warm onthaal bij de leden. De mogelijkheid tot privatisering van het voetbalgedeelte van het sportcomplex De Bosrand worden nader bekeken, evenals de optie om het aantal kleedkamers uit te breiden. De gemeente Twenterand is daarbij een gesprekspartner, zo maakte de onderzoekscommissie duidelijk.

Trouwe Boys-leden werden gehuldigd tijdens de geanimeerde ledenvergadering. Marinus Olthuis is 40 jaar Boys-lid en een zilveren jubileum is bereikt door de leden Christiaan Bos, Tom Heideman, Rick Lantink, Herbert Mazenier en Rick Schuurhuis. De huldiging ging gepaard met een attentie en een bos bloemen. Jannette Heideman en Anneke Schrijver werden in de bloemen gezet vanwege hun grote inzet voor de realisatie van de nieuwe outfit voor alle teams van de Boys voor de komende seizoenen.

Bij de bestuursverkiezing werd secretaris Margreeth Spang opgevolgd door Harald Dubbink (30). Margreeth gaat nog een jaar door als bestuurslid als tijdelijk opvolger van Hans Nieboer, die na zo’n 20 jaar terug trad als bestuurslid. Wel blijft het scheidende bestuurslid PR de komende tijd redactionele werkzaamheden voor de Boys verrichten. Het bestuur en de leden lieten dit afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan. Hans Nieboer werd benoemd tot erelid van Vroomshoopse Boys en kreeg een oorkonde en bloemen. Voorzitter Edward Olthof zegde Hans dank voor zijn jarenlange inzet voor de club.

Foto’s: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting