Hans Nieboer erelid Vroomshoopse Boys

Tijdens de algemene ledenvergadering van Vroomshoopse Boys afgelopen woensdag was er een speciaal moment ingebouwd voor een markant Boys-lid. Hans Nieboer (69) werd door voorzitter Edward Olthof benoemd tot erelid. Een eer die in het verleden nog maar acht Boys-leden ten beurt viel. Mooie woorden van de voorzitter, een grote bos bloemen en een verdiend applaus maakten het moment helemaal af.

Even kon Hans geen woord uitbrengen. Een zeldzaam moment van stilte. Maar al snel herpakte de Vroomshoper zich. “Dit is een heel mooie blijk van waardering”, sprak hij verbouwereerd. “Ik ben er heel blij mee. Ik heb er nooit over nagedacht en hield me er ook helemaal niet mee bezig. Toch wel bijzonder zoiets te krijgen binnen een vereniging die als credo doe maar gewoon kent. Complimenten liggen zo niet voor het oprapen. Het is een club van echte doeners waar ik me altijd thuis heb gevoeld, als speler, als trainer en ook als vrijwilliger.”

In het jubileummagazine rond 75 jaar Vroomshoopse Boys werd al uitgebreid stilgestaan bij de lange blauwgele carrière van Hans, die eind jaren vijftig lid werd van de Boys. Van stencilmachine tot vind-ik-leuk, luidde de kop boven het artikel. Hans groeide op in een echt Boys-gezin, waar vader Jan en moeder Lammie al in de zestiger jaren druk waren met het maken van het clubblad van de Boys. Vader schreef en moeder typte. Daarna werd er thuis gestencild, het clubblad werd ingevouwen en door de kinderen weggebracht.

Hans Nieboer voetbalde dertien jaar in het eerste als centrale verdediger, maar deed vooral ook als vrijwilliger bijzonder van zich spreken. Op bestuurlijk vlak, maar zeker ook op het gebied van de PR is de lange-man-met-de-vlotte-pen niet meer weg te denken bij de Vroomshoopse Boys. Wedstrijdverslagen, clubbladredactie, presentatiegidsen en jubileumuitgaves, als er geschreven moest worden en de club goed voor het voetlicht gebracht kon worden, dan was Hans de man die het tot in de puntjes regelde. En nog steeds trouwens.

Foto: Erwin Heuver

Newsoutside Sportverlichting