Leden van de zwemclub De Wieke stappen over naar ZPC De Zandstuve

De zwem- en poloclub De Zandstuve uit Vroomshoop en de zwemclub De Wieke uit Westerhaar-Vriezenveensewijk gaan de krachten bundelen. De Wieke was sinds 1996 actief en sinds 8 december 1964 bestaat al ZPC De Zandstuve. Die vereniging, die het Aquapark De Zandstuve Vroomshoop als haar thuishaven kent, telt momenteel 50 actieve waterpololeden. Met de zwemafdeling ging het bepaald niet crescendo, want er waren nog slechts twee zwemleden en vier triatleten over.

De zwemclub De Wieke telde in januari 2019 nog 30 leden, waarvan er nu 16 de overstap naar ZPC De Zandstuve maken. Daarnaast komen ook nog een trainer en enkele zwemofficials mee. De leden van de Wieke kwamen in wedstrijden uit en trainden in de het overdekt zwembad De Stamper in Vriezenveen. Dat laatste deden de leden van ZPC De Zandstuve ook in de winterperiode In de zomerperiode was het Aqauapark de Zandstuve Vroomshoop het domein.

Sinds 2013 misten de zwemmers en zwemsters van De Wieke een eigen zwembad in hun woonplaats door de sluiting van het openluchtzwembad De Plump. Er is weer een thuishaven door de overstap van 16 leden naar ZPC De Zandstuve. Zwemclub De Wieke heft zichzelf op en levert naast jonge en ook ervaren leden aan ZPC De Zandstuve.

Voorzitter Anton Baars ( 4e van links) van ZPC De Zandstuve is content met deze toch verrassende ontwikkeling. “Het momenteel lege bassin in Vroomshoop staat symbool voor deze ontwikkeling. Onze zwemafdeling was bijna leeggelopen. Het leek erop dat we alleen de florerende waterpolotak konden behouden. Onlangs kregen we echter het bericht door dat de zwemclub de Wieke wilde gaan stoppen. We zijn als bestuur van ZPC De Zandstuve direct in contact gekomen met enkele overgebleven bestuursleden van die club en zo is het balletje gaan rollen. Dat waren constructieve gesprekken. Nu kan het bassin weer gevuld worden met zwemlustige leden. Onze zwemafdeling is nu weer levensvatbaar en daar zijn we blij mee”, zegt voorman Anton Baars.

Op zaterdag 21 september j.l. vond de overdracht plaats en zo snijdt het mes aan beide kanten. Het team van vier trainers en trainsters behoeft nog uitbreiding om de zwemleden zo goed mogelijk te begeleiden. Daar is het bestuur van ZPC De Zandstuve naar op zoek. Ook officials zijn nodig, die bij zwemwedstrijden worden ingezet. Op het Emailadres info@zpcdezandstuve.net kunnen belangstellenden zich aanmelden en daar kunnen ze ook met verdere vragen terecht. Nieuwe leden kunnen zich tevens op dit Emailadres aanmelden.

Foto: Sanne Letteboer.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer