Mariënberg in blessure tijd langs DES

De 90 minuten waren in Nijverdal tussen DES en Mariënberg al enkele minuten gespeeld. Scheidsrechter Stan Endeman keek in een kletsnat Nijverdal nog eens op zijn horloge. Via een kluts kreeg de pas 18-jarige Brian Lamberink de bal gelukkig voor zijn linkervoet, hij stoomde met rechts naar het vijandelijk doel van keeper Twan Mensink op. Beheerst en uiterst koel schoof hij het leder van Derbystar onder de lange doelman van de gastheer door, 1-2 in de 94e minuut.

Voor de vorm trapte het teleurgestelde DES nog eens af maar nu vond arbiter Endeman het welletjes. Wederom versloeg Mariënberg DES op eigen veld met minimale cijfers. De eerste zege is na slechts twee duels een feit. Een jeugdig elftal bracht Niels van ‘t Hoog op de groene grasmat in het altijd gezellige Nijverdal. De eerste helft ging nog, het tweede bedrijf was het dweilen met de kraan open.

Na rust had Rolf Hofsink zijn 200ste goal op de pantoffel. Rolf schoot zijn jubileumgoal huizenhoog over. Even later deed André Plaggenmars wel alles goed. Hij knalde snoeihard via onderkant lat de 0-1 binnen na 49 minuten. Goed voetballen werd steeds moeizamer. De ene buikschuiver was nog mooier dan de andere.

Uitverdedigen via buitenkant lat werd zo gemeengoed. DES drong aan en kreeg loon naar werken. In de 81e minuut maakte Jochem Top de gelijkmaker die had voorkomen kunnen worden als de defensie van Mariënberg tijdig aan het opruimen waren geslagen. DES had in de slotfase twee goede kansen op de zege maar kreeg de bal niet achter de doelman van de gasten. Zoals gezegd waar iedereen dacht aan een puntendeling schoot Brian Lamberink Mariënberg naar de 1-2 zege in Nijverdal.