Den Ham en Hulzense Boys delen de punten

In de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys speelde Den Ham verdienstelijk gelijk in een wedstrijd waarin het alle kanten op kon gaan. Gedurende de eerste 20 minuten een licht overwicht voor de gasten uit Hulzen. Veelal spel op het middenveld met weinig echte uitgespeelde kansen.

Toch wist Hulzen de eerste goal te scoren in de 44e minuut, waarbij in een scrimmage voor het Hammer doel, Mats Knol geholpen door het gladde veld de bal langs doelman Ekkel wist te frommelen.

Na de pauze was het Den Ham dat de boventoon voerde gedurende een klein half uur. Eerst kansen voor Luuk Kuiper en een minuut later voor Dewi Drost. Doelman Patrick Loohuis was echter formidabel op dreef deze middag en wist met prima reflexen zijn doel schoon te houden.

Een kopkans van Hulzense Boys in de 55e minuut had meer verdient, waarna in de 56e minuut opnieuw doelman Loohuis een sta in de weg was bij een kans van Dewi Drost. Even later leek Hulzense Boys op een 0-2 voorsprong te komen. Na geconstateerd buitenspel keurde scheidsrechter Spoon dat doelpunt echter af.

De geblesseerde Thomas Remmink werd vervangen door Leon Harmsen. Dat had een aantal omzettingen tot gevolg in het team van Jurgen Kok, die het spel ten goede kwamen. In de 69e minuut de meer dan verdiende gelijkmaker voor Den Ham. Een voorzet van links van Jelmer Bolks werd door Michiel Schurink ingeschoten. De inzet werd echter gepareerd door doelman Loohuis, die in de rebound kansloos was op de inzet van Dewi Drost. In plaats van door te drukken ging Den Ham toen echter in de verdediging, waardoor ineens weer Hulzen de bovenliggende ploeg was.

De laatste 5 minuten van de wedstrijd verliepen hectisch. Eerst werd een doelpunt van Den Ham afgekeurd om redenen die iedereen met een Hammer bril absoluut niet snapte. Daarna snapte datzelfde publiek, en zelfs een deel van het Hulzense publiek, niet dat scheidsrechter Spoon de bal op de stip legde in de 88e minuut, na een buiteling op de achterlijn waarbij Richard Wolter neer ging.

Er was echter gerechtigheid, doordat Thomas Nijkamp de toegekende strafschop zelfs nog over de ballenvanger wist te knallen, waardoor de voor beide ploegen aanvaardbare 1-1 eindstand op het scorebord kwam.