Forse 1-4 nederlaag voor STEVO tegen De Bataven

Een verdiende nederlaag voor STEVO zondagmiddag op het kunstgrasveld van de Peuverweide tegen De Bataven. In de slotfase viel de stand hoog uit met 1-4. De Gendtenaren waren voetballend duidelijk de baas over STEVO en alleen in de eerste 10 minuten was de ploeg van trainer Geert Veldhuis (foto) gelijkwaardig. Toen stond STEVO overigens al wel op een 1-0 voorsprong. Roy Wigger wist na 38 seconden van het treffen de bal over 25 meter van het doel laag in de hoek te schuiven.

Het zou STEVO vertrouwen moeten geven maar het tegendeel was waar.  Gaandeweg de wedstrijd nam De Bataven het heft in handen en vooral voorin beschikten de gasten over technisch begaafde voetballers. Na een waarschuwing met een bal op de kruising was het een minuut later wel gelijk toen Ingmar Reinerink een overtreding beging op een speler van De Bataven binnen de zestien meter en de scheidsrechter de bal op de stip legde. Roy Kreuwel dook naar de verkeerde hoek en de stand was weer in evenwicht 1-1.

Het was tevens het sein voor De Bataven om nog meer druk uit te oefenen op het doel van STEVO. Dat lukte tot aan de 40e minuut prima. Daarna tot aan de rust kreeg STEVO nog tot twee keer toe een hele goede kans om weer op voorsprong te komen. Mauro Plegt verscheen beide keren alleen voor de keeper maar wist de bal niet voorbij de sluitpost van de gasten te krijgen.

Na de pauze opnieuw een fel en goed spelend De Bataven, dat gelijk al een mogelijkheid kreeg op een goal. Het duurde nog tot aan de 67e minuut voordat het betere spel opnieuw beloond werd met een doelpunt. Een aanval over rechts werd uitstekend afgerond middels een diagonaal schot in de verre hoek van het doel van Roy Kreuwel. STEVO wilde wel deze middag maar moest lijdzaam toezien dat De Bataven de betere ploeg hadden. Kansen werden nauwelijks gecreëerd door STEVO en het was eigenlijk wachten op meer doelpunten van de Bataven. Die kwamen er nog twee keer in de slotfase van het duel waardoor de nederlaag van 1-4 toch pijnlijk werd.

Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Orion uit Nijmegen.  Een hele klus maar STEVO heeft een week de tijd om zich optimaal voor te bereiden tegen de Nijmegenaren. Genoeg om de misstap van zondagmiddag tegen De Bataven recht te zetten.