Nipt verlies De Tukkers tegen TVO

De Tukkers wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. In de thuiswedstrijd tegen TVO stonden de Albergenaren al vroeg op achterstand en ze kwamen dit doelpunt niet meer te boven. Al in de tweede minuut kwamen de gasten op voorsprong. De keeper van De Tukkers probeerde op te bouwen door de as van het veld. Zijn inspeelpass werd makkelijk onderschept en Jorn Groothuis schoot de bal in een leeg doel binnen: 0-1.

Het duurde tien minuten voordat De Tukkers gevaar stichtte. Tymo Schär wist uit een hoekschop de bal op het doel te koppen. De keeper redde op zijn inzet. TVO kreeg een paar minuten later een schotpoging. Deze werd een paar meter over gemikt. Naarmate de eerste helft vorderde kwam De Tukkers iets beter in de wedstrijd. Jelle Hulskotte kwam na 20 minuten in scoringspositie, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Aan de andere kant werd TVO een paar keer gevaarlijk uit de omschakeling.

Een vijftal minuten voor de rust kreeg De Tukkers twee levensgrote kansen op de gelijkmaker. Kjell Huisman had de bal voor het inschieten nadat Sjoerd Visschedijk de paal raakte, maar hij schoot naast. Een paar minuten later had Tymo Schär zijn ploeg op gelijke hoogte kunnen schieten. Helaas wist hij net als Huisman de bal niet tussen de palen te mikken.

In het begin van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer. TVO verdedigde met man en macht de voorsprong. De Tukkers kreeg een paar mogelijkheden , maar net als in de eerste helft ontbrak het aan de afronding. Sjoerd Visschedijk schoot over en even later redde de keeper op de inzet van Jelle Hulskotte. TVO kwam zelden meer voor het doel van de thuisploeg. In de 63e minuut werd het nog wel gevaarlijk uit een vrije trap die bij de tweede paal bijna werd binnen gekopt.

De Tukkers kreeg in het restant nog wat kansen. Joep Egberink mikte over en de ingevallen Bauke Haarhuis deed dit eveneens. In de laatste minuten had TVO het duel definitief kunnen beslissen, omdat er ruimtes achterin ontstonden. De aanvaller uit Beckum kwam alleen voor de doelman van de zwart-witten. Zijn poging belandde in het vangnet.

De Tukkers had bijna een gelijkspel uit het vuur kunnen slepen. Een corner kwam voor de voeten van Robin Kwast. Typerend voor deze wedstrijd was dat ook deze bal niet tussen de palen belandde en zo pakte TVO voor het eerst dit seizoen een driepunter.