Teleurstellend verlies Langeveen thuis tegen VOSTA

Op een regenachtige zondagmiddag stond de wedstrijd Langeveen – Vosta op het programma. Voor Vosta de eerste competitie wedstrijd in vijfde klasse A. Langeveen staat op drie punten door de overwinning op Bornerbroek vorige week. Langeveen begon goed aan de wedstrijd. Vosta had problemen om zich in de wedstrijd te voetballen met de compleet nieuwe selectie. Na een paar minuten kopte Roy van de Aast een corner op de lat. Niet veel later schoot Maric Gijsbers een afstand schot rakelings naast.
Na vijftien minuten kwam het eerste offensief van Vosta. Een steekbal door de verdediging van Langeveen zorgde voor een 1 op 1 situatie tussen de spits van Vosta en Thijs Averes. Thijs bleef rustig en tikte de bal voor de spits weg. Na deze grote kans veranderde het speelbeeld compleet. Vosta kwam meer aan voetballen toe en kwam ook op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de zijkant werd binnen geschoten door Mike Trap. Het tweede gedeelte van de eerste helft ging gelijk op. Weinig kansen voor beide teams, maar wel gele kaarten voor Vosta wegens commentaar op de leiding. Langeveen kreeg nog 1 grote kans en werd ook benut door Simon Schröder na een voor actie van Roy van de Aast. Ruststand: 1-1.

In het begin van de tweede helft kreeg Vosta de betere kansen. Uiteindelijk beloonde Vosta zichzelf ook met een 1-2 voorsprong door een goed afstandschot. Langeveen herpakte zich en kreeg het meer grip op de wedstrijd. Langeveen kreeg meer kansen en verdiende de gelijkmaker. Langeveen vergat alleen een aantal 100% kansen te benutten. Helaas voor Langeveen kwam Vosta door goed druk zetten ook nog eens op een 1-3 voorsprong. Langeveen probeerde nog met de lange bal twee goals te maken. Hierdoor kreeg Langeveen nog een penalty en werd benut door Wessel Waaijer. Ook vosta kreeg een penalty maar werd tegengehouden door Thijs Averes. Hierna had Langeveen te weinig tijd om de gelijkmaker te maken. Eindstand: 2-3.

Een teleurstellend resultaat voor Langeveen. Volgende week staat een uitwedstrijd op het programma. Om 14:00 zal afgetapt worden bij Zenderen Vooruit.