Jolly Jumpers dames start het seizoen met een winst in Utrecht

Na een onrustige week in Tubbergen, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Jolly Jumpers Dames. Er werd gespeeld in Utrecht tegen de Cangeroes. De Utrechtse dames werden afgelopen seizoen kampioen van de promotiedivisie en spelen dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. Utrecht kwam erg sterk uit de startblokken, waar Jolly Jumpers even van leek te schrikken. De Utrechtse dames schoten met scherp van achter de 3-puntslijn, terwijl de Tubbergse dames wat moeilijker tot scoren kwamen.

In het tweede kwart waren de roodhemden zoekende als team. Door middel van hard werken en veel energie kwam het team uit Tubbergen steeds meer in hun spel. Een aantal tactische aanpassingen door coach Mart Kieftenbeld pakten goed uit en door een 0-10 run van de Tubbergse dames werd de kleedkamer opgezocht met een stand van 30-35 in het voordeel van De Jumpers.

De roodhemden hielden de energie van het tweede kwart vast en kwamen sterk uit de kleedkamer. Er werden betere aanvallen gespeeld en de verdediging zat goed dicht. De ballen die er in de eerste helft niet in gingen, vielen in de tweede helft wel. Hierdoor sloegen de dames uit Tubbergen een gat van 14 punten. Dit werd doorgezet in het vierde kwart. Mede door de hoge intensiteit en energie op het veld, werd de eerste competitiewedstrijd gewonnen van Cangeroes uit Utrecht. De eindstand van 64-80 zorgde ervoor dat de eerste punten werden meegenomen naar Tubbergen.

Zondag 6 oktober reist Jolly Jumpers af naar Den Helder. Daar wordt om 18.00 uur gespeeld tegen Dozy BV Den Helder.