Peatminers jeugd pakt belangrijke overwinning op The Valley Bucketeers

Het afgelopen weekend was een uitwedstrijd weekend voor Peatminers. De groene brigade reisde weer door het hele land om te gaan basketballen.

Valley Bucketeers X16 – Peatminers X16
De mannen van Peatminers zijn nog ongeslagen na twee competitierondes. Maar de lat lag hoog afgelopen zaterdag. De Nijverdallers, met maar liefst 6 ex-Landstede (eredivisie)spelers in de gelederen, zijn één van de grote favorieten voor het kampioenschap. Peatminers begon dan ook als underdog aan deze wedstrijd.

De eerste periode leek Valley Bucketeers die status ook waar te maken. Peatminers werd overrompeld en keek al snel tegen een 8-1 achterstand aan. Maar het team liet zich niet van de wijs brengen. Vanaf de 2e periode namen de Vriezenveners het initiatief over. Individuele acties van de tegenstander strandden in de hechte defense van Peatminers. En met fraaie aanvallen kwam Peatminers terug in de wedstrijd. Halverwege het tweede kwart kwam het team zelfs op een voorsprong. De rust werd bereikt bij 16-23.

Na de rust trok Valley Buck alle registers open om de achterstand te verkleinen. De defense van Peatminers verslapte iets. De Nijverdallers profiteerden en kwamen met enkele individuele acties terug tot één punt. Maar het Vriezenveense collectief hield stand. Verdedigend stelden ze orde op zaken. Aanvallend wisten de jongens elkaar uitstekend te vinden. Met fraaie passes, goede rebounds en hecht teamspel bouwden ze de voorsprong weer uit naar 11 punten aan het einde van het derde kwart (30-41).

Het vierde kwart kon Valley Buck geen vuist meer maken. Peatminers hield eenvoudig stand en behoudt daarmee de ongeslagen status. Een verrassende overwinning dankzij een hecht Vriezenveense collectief: 37-54.