Teamprestatie levert Amicitia twee punten op bij ODIK

Opnieuw een uitwedstrijd voor Amicitia, deze keer tegen titelkandidaat ODIK. Beide ploegen troffen elkaar in het verleden voornamelijk in de zaalcompetitie. Op het kunstgras wil de ploeg uit Barneveld graag promoveren, iets wat tot nu toe geen eenvoudige opgave is gebleken. Ook Amicitia wil graag weer terug naar de Overgangsklasse, maar gezien de resultaten tot nu toe is dat geen gelopen race.

Een aantrekkelijke ontmoeting tussen twee ploegen die hogere ambities nastreven. In de voorbereiding vielen er bij de Vriezenveense formatie de nodige blessures en pijntjes te bespeuren. Vooraf werd het tactisch plan goed doorgesproken en uiteindelijk stonden alle beoogde spelers zaterdag toch op het veld. ODIK trof tot nu toe drie lager geplaatste teams en bracht dat tot uitdrukking in ruime scores. Amicitia kon haar draai nog niet vinden en verloor twee van de drie gespeelde wedstrijden.

De spanning zat er vanaf het beginsignaal goed op. Na vijf minuten opende ODIK de score en tien minuten later kwam Amicitia pas langszij (1-1). Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd en gaven weinig ruimte tot scoren door goed verdedigen. Toch lukte het ODIK een gaatje te slaan via 4-2 en 5-3. Maar kort voor rust kwam Amicitia verdienstelijk terug tot een 5-5 ruststand.

In de tweede helft zette Amicitia direct volop druk op de Barnevelders. Drie opeenvolgende treffers, waarvan twee door Marloes Nijkamp, zorgden voor een 5-8 voorsprong. ODIK gaf zich echter niet gewonnen, zette een tandje bij en produceerde binnen tien minuten vier treffers (9-8). Alles lag weer open en een spannende slotfase was aanstaande.

De oranjekragen waren niet gekomen om de punten in Barneveld achter te laten en namen het initiatief weer in handen. Drie treffers in drie minuten brachten Amicitia aan de leiding (9-11). Een benutte vrije bal leverde ODIK nog de aansluitingstreffer op (10-11). Maar vlak voor tijd zorgde mede topscorer Quinten Landkroon voor de bevrijdende 10-12 eindstand.

Komende zaterdag speelt Amicitia 1 tegen het nog puntloze De Waterpoort uit Sneek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer