Den Ham verder in bekertoernooi ondanks nederlaag

In de thuiswedstrijd in de bekercompetitie tegen Achilles’12 had Den Ham de mogelijkheid zich op eigen kracht verder te spelen in dit toernooi. Na de winst tegen Lemelerveld en het gelijkspel tegen Rohda Raalte zou een gelijkspel hedenmiddag hebben volstaan. De Hammenaren kwamen echter van een koude kermis thuis. Na een wedstrijd die gelet op het veldspel aardig gelijk op ging kreeg Den Ham gelet op het benutten van kansen wel een lesje in effectiviteit.

Na 15 minuten kwam Achilles’12 op een 0-1 voorsprong door een kopbal uit een hoekschop. Tien minuten later was er een prima actie van Luuk Kuiper die alleen de achterlijn haalde en de inlopende Thomas Remmink op maat bediende. De doelman van Achilles had hierbij alle geluk van de wereld dat hij de bal recht op het lichaam kreeg, waardoor een doelpunt werd voorkomen. In de 32e minuut opnieuw een hoekschop van Achilles, die dit keer volkomen vrijstaand volley kon worden binnen geschoten waardoor de 0-2 op het scorebord kwam.

In de 2e helft kreeg Den Ham ook meerdere kansen. Toch was het Achilles die de 0-3 wist te scoren, waarna Thomas Remmink de 1-3 voor zijn rekening nam. Den Ham probeerde daarna om nog meer druk te zetten. Alle hoop werd echter de grond in geboord door de rechtsback van Achilles die in een scrimmage op de middenlijn de bal naar voren schoot, die tot verbazing van hemzelf en de supporters, hoog over de uitgelopen doelman Ekkel in het Hammer doel verdween.

Al met al een leerzame nederlaag voor De Hammenaren. Door de overwinning van Rohda Raalte in de laatste poulewedstrijd tegen Lemelerveld met 2-1 is Den Ham als tweede team geëindigd, waardoor de ploeg van trainer Kok door is naar de volgende ronde in het bekertoernooi.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer