DOS’37 met tien man toch in de slotfase naast PH

Na drie wissels en vervolgens het geblesseerd uitvallen van Marc Meier wist DOS’37 de stand tegen PH toch nog gelijk te trekken in Almelo. Het werd 2-2 in het bekerduel tegen PH door een rake kopbal van Melvin Kemp. De treffer viel in de slotfase, toen de gasten noodgedwongen met nog tien spelers op het veld stonden.

De thuisploeg zag al in de tweede minuut Sam Hesselink net naast het doel van doelman Jordy Dijkhuis schieten. De reacties van de gasten lieten niet lang op zich wachten. Menno Kamphuis, Melvin Kemp, Ronald te Morsche en Sten Middelkamp zagen hun doelpogingen ook niet verzilverd worden. Dat deed wel Marc Meier. Hij ontdeed zich in een duel van zijn tegenstander en scoorde daarna beheerst, 0-1.

De thuisclub kredg ook kansen, maar had een strafschop nodig om de gelijke stand te laten optekenen. Sam Hesselink werd volgens de arbiter in het strafschopgebied ten val gebracht. Vanaf de strafschopstip bracht hij zelf de stand op 1-1. Beide ploegen zagen verder hun aanvallende intenties mislukken.

In de tweede helft werd er fysiek harder gespeeld. Toch bleven beide ploegen op zoek gaan naar een doelpunt. Uit een counter bracht Alen Ramic PH op een 2-1 voorsprong. Het leek de beslissing. Maar met tien man richtte DOS’37 zich op en bracht zes minuten later het eindresultaat op het bord via Melvin Kemp, 2-2.

Beide teams moeten in de laatste speelronde nog vol aan de bak om verder te kunnen doorgaan in het bekertoernooi. In hun poule gaan de nummers één en twee naar de loting voor het vervolg van de bekerstrijd.

Foto: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer