Fleringen start competitie met verdienstelijk gelijkspel tegen Rood Zwart

Zondag speelde VC Fleringen de eerste wedstrijd in de vierde klasse A tegen Rood Zwart uit Delden. Op voorhand een zeer mooi affiche waarbij de mannen van Hielke aan de Stegge hun borst nat konden maken. Bij Fleringen stroomt de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg. Tieme Koopman en Jasper Slaghekke kampen nog met blessures. Daar tegenover stond de terugkeer van Steven Schepers na een hardnekkige armblessure. Hij was fit genoeg om op de bank plaats te nemen. De rest van de bank werd gevormd door Jaron Kuipers, Robert Beukerink, Dylan Kuipers en reservekeeper Brent van der Kamp. Om 14:00 uur gaf scheidsrechter Oude Wolcherink onder een lekker zonnetje het beginsignaal.

Het eerste kwartier stond Fleringen behoorlijk onder druk. Fleringen leek nog te moeten wennen aan het tempo van de 4e klasse. Rood Zwart kreeg een aantal kansen en teisterde bovendien de lat. De fysiek sterke Raymond Kenkhuis was lastig te bespelen door de rood-witten en mede door uitmuntend keeperswerk van Maarten Oosterik werd in deze fase lang de 0-0 op het scorebord gehouden.

Niet veel later viel de op dat moment verdiende 0-1 voor Rood Zwart toch via een prima goal van Wout Homma. Fleringen had het lastig en Hielke aan de Stegge anticipeerde door routinier Robert Beukerink na een half uur in het veld te brengen voor Robin Heithuis. Fleringen kreeg de grip op de wedstrijd terug en kwam een aantal minuten voor rust op 1-1. Een fraaie actie van Gijs Koopman werd door de 17-jarige spits Bram Meen tot doelpunt gepromoveerd. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft golfde het spel op en neer. Beide teams kregen kansen om te scoren maar hadden het vizier niet op scherp staan. Fleringen bracht na zeventig minuten Steven Schepers in het veld voor Tim Stopel. Het laatste kwartier van de wedstrijd bonkte Rood Zwart op de Fleringse defensie. De Deldense goalgetter Raymond Kenkhuis werd door Robert Beukerink knap aan banden gelegd in de tweede helft en ook Maarten Oosterik was bij Fleringen de uitblinker.

Rood Zwart was zeer gevaarlijk maar aan de andere kant van het veld kreeg Fleringen ook een tweetal kansen. Aanvoerder Martijn Poppink schoot voorlangs en Bram Meen vond doelman Ruben Visschedijk op zijn weg. In de slotfase bracht Fleringen Jaron Kuipers nog in de ploeg voor Gijs Koopman. Op mentaliteit wist Fleringen knap de 1-1 veilig te stellen en hiervoor mag men zeker complimenten ontvangen. Na 93 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het laatst en stond er een 1-1 eindstand op het bord. Een uitslag waar Fleringen het meest tevreden mee mocht zijn.

Fleringen behaalde in een zeer sportieve wedstrijd het eerste punt in de 4e klasse A. Een prima resultaat voor de mannen van Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen AVC La Premiere uit Almelo.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer