Geflatteerde nederlaag dames ZC Losser

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond een ruime, maar zeer geflatteerde nederlaag geleden tegen kampioenskandidaat BZC uit Borculo. Losser kon, net als afgelopen week niet beschikken over haar vaste doelvrouwe Claudia Nijhuis. Losser begon met een goede instelling aan de wedstrijd. Door veel te bewegen in de aanval werd er door BZC veel aan de noodrem getrokken. Dit resulteerde in veel overtalsituaties en strafworpen.

Normaliter zou er uit die situaties veel gescoord moeten worden, maar dat was voor Losser een groot probleem. Uit maar liefst 12 overtalsituaties werd gedurende de wedstrijd slechts 2 keer gescoord, terwijl er van de 6 strafworpen slechts 3 benut werden. BZC was in de tegenaanval effectiever en kon keer op keer de afgeslagen aanvallen van Losser counterend afronden met een doelpunt.

In de eerste periode viel de schade voor Losser nog wel mee, deze werd afgesloten met een 1-3 achterstand. Ook na de 2e periode werd bij een 3-8 stand nog gedacht aan een positief resultaat, het veldspel was er eigenlijk ook wel naar. Na de 3e periode, waarin Losser helemaal niet scoorde en BZC maar liefst 6x, was de hoop op een resultaat helemaal verdwenen. De stand was dan ook opgelopen naar 4-14. In de laatste periode kon Losser nog 3x scoren, maar de Borculose ploeg ging met een verdiende overwinning naar huis.

Na de 11-8 van afgelopen week uit bij Trivia staat Losser nog met lege handen. Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen VZ&PC in Vriezenveen op het programma. Ook dat is een goede tegenstander, maar meteen voor Losser een goede gelegenheid om zich te revancheren.

Periodestanden: 1-3, 2-5, 1-6, 3-3. Doelpunten Losser: Cindy Marsman 2, Manon Korfage 2, Kaya Schuurink en Susan Nijhuis.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer