Handbal Venlo wint in Borne met duidelijke cijfers van Borhave 19-27

De dames van Borhave wilden afgelopen zaterdag graag goed voor de dag komen in dit eerste thuisduel van het seizoen. Handbal Venlo had duidelijk andere bedoelingen. De gasten waren in dit duel afgetekend in staat aan hun doelstelling te voldoen. Borhave begon aardig aan het duel en miste in de eerste minuten opgelegde kansen. Het waren echter de gasten uit Noord Limburg die de score wisten te openen. Borhave wist nog weer gelijk te komen maar (1-1) maar dat was ook direct de laatste gelijke stand.

Gestaag wisten de Venlose speelsters het initiatief te bestendigen, maar in de laatste vijf minuten van de eerste helft liep het verschil in razend tempo op tot zes treffers (8-14). Het verschil bij rust bleek definitief.

Na de pauze consolideerden de gasten hun greep op de wedstrijd en liepen zelfs verder uit tot tien doelpunten verschil, Borhave speelde daarmee een verloren wedstrijd. Het eindresultaat was 19-27.

Borhave speelt komende zondag 22 september om 14.00 uur in Volendam. De volgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 5 oktober om 19.30 uur in ’t Wooldrik tegen Voorwaarts uit Twello.

Foto: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer