Het jubileumweekend van Jolly Jumpers staat voor de deur

De laatste tijd is er al enige bekendheid en aandacht gegeven aan het naderende 50-jarig bestaan van de Tubbergse basketbalvereniging Jolly Jumpers. In het weekend van 6 tot en met 8 september gaan de feestelijkheden van start ter ere van deze mijlpaal.

Op vrijdagavond 6 september vindt het officiële gedeelte van het jubileum plaats en deze avond is dan ook bedoeld voor genodigden, maar ook voor (oud)kaderleden, -trainers en -voorzitters.

Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid om het bestuur te feliciteren. Vervolgens zijn er een aantal toespraken door verschillende gastsprekers, zoals de wethouder sport van Tubbergen en de Nederlandse Basketbalbond. Meindert van Veen, de goeroe van het Nederlands damesbasketbal, zal vervolgens zijn kijk geven op het Nederlands damesbasketbal door de jaren heen en zal de aanwezigen hopelijk trakteren op enkele sappige verhalen uit het verleden toen hij als hoofdcoach van Den Helder menig treffen met de Jumpers heeft uitgevochten. Tevens wordt deze avond benut om enkele ereleden te benoemen. Tot slot zullen Gé en Anne Westgeest, de oprichters van Jolly Jumpers, samen met de jongste ‘vrolijke springster’ de expositie “50 jaar Jolly Jumpers” openen. Dit alles vindt plaats in de oude Burg. Verdegaalhal te Tubbergen.

Zaterdag 7 september begint oud-basketbal international Henk Pieterse om 12.00 uur met een clinic voor de jeugd. Deze clinic, met als thema ‘Pesten’,  helpt kinderen door middel van sport in hun kracht te zetten en is bedoeld voor de jongste leden van Jolly Jumpers, maar ook voor niet-basketballers uit de gemeente Tubbergen en andere Twentse basketbalverenigingen. Vervolgens is er om 15.00 uur een demo-wedstrijd 3×3 basketbal. Wanneer dit geëindigd is, is het om 16.30 uur de beurt aan René Spandauw om een clinic te verzorgen. Deze clinic is bedoeld voor iedereen vanaf 15 jaar die ervaring heeft met basketbal. De clinics en de demo wedstrijd 3×3 vinden plaats in Sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen.

’s Avonds is er vanaf 19.00 uur een grote reünie c.q. feestavond in de Burg. Verdegaalhal voor iedereen die zich met Jolly Jumpers verbonden voelt of op welke manier dan ook een connectie heeft of heeft gehad met Jolly Jumpers. Natuurlijk kan dan ook de expositie bezocht worden en is er de gelegenheid om nog keer een balletje te gooien in de oude Tubbergse hal waar zoveel successen uit het verleden liggen.

Zondag 8 september is bedoeld voor de huidige leden van de vereniging. De jeugd zal dan vanaf 12.00 uur onderling en gemixt wedstrijden tegen elkaar spelen. Om 14.00 uur vinden er schiet- en lay-upwedstrijdjes plaats. Om 14.15 uur is het moment gepland om een grote groepsfoto te maken met alle huidige leden van de jubilerende vereniging. Alle leden worden opgeroepen om hierbij aanwezig te zijn. Na de groepsfoto start het mixtoernooi voor de seniorenteams, ook de rolstoelbasketballers van Jolly Jumpers zullen hieraan meedoen. Om 16.00 uur is het aan Dames 2 om ter voorbereiding van het seizoen te spelen tegen de dames van Trajanum en de meiden van het U18 team nemen het gelijktijdig op tegen Flashing Heiloo. Tot slot speelt Dames 1 om 18.30 uur tegen Loon Lions uit Landsmeer. Alle wedstrijden vinden plaats in sportcentrum De Vlaskoel.

 

De organisatie is nog steeds druk met de voorbereidingen. Graag meedoen met één van de clinics, dan kan dat nog steeds. Stuur dan een mail naar dit mailadres: jubileum@jollyjumpersbasketbal.nl onder de vermelding van Pieterse of Spandauw. Aanmelden voor de reünie/feestavond kan via de website: www.jollyjumpersbasketbal.nl onder het kopje Jubileum. 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer