Sportlust Vroomshoop verliest van UD Weerselo

In verband met herfstachtige weersomstandigheden met veel regen, moest er voor deze wedstrijd worden uitgeweken naar kunstgras. De omstandigheden maakten het voetballen vandaag moeizamer maar Sportlust wist hier duidelijk niet goed mee om te gaan en verloor met 2-1.

In de openingsfase had Sportlust tegen UD Weerselo het betere van het spel. Ondanks een veldoverwicht wist men echter amper kansen te creëren. De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten toen de spits van Weerselo de bal van 20 meter op de lat schoot. Sportlust was dus gewaarschuwd. In het vervolg van de eerste helft probeerde Sportlust de wedstrijd verder naar zich toe te trekken maar veel passes naar voren werden gedragen door de wind en rolden over de achterlijn. In de slotseconde voor rust liep Sportlust tegen een achterstand aan. De bal werd het strafschopgebied ingebracht waarbij Dinand Hankamp tegen de grond werd getrokken. De scheidsrechter liet doorspelen en de aanvaller van Weerselo schoot diagonaal binnen.

Sportlust moest in de tweede helft beter voor de dag komen en het opende sterk. Binnen drie minuten waren er al twee 100% kansen te noteren. Bij de eerste mogelijkheid strandde Toon van Dam in een 1 tegen 1 situatie op de doelman en bij de tweede kans trapte Dennis Jozic langs de bal. Hierna begon Sportlust bij het uitblijven van de gelijkmaker steeds meer risico te nemen. Het was nogmaals Toon die dicht bij een doelpunt was maar hij wist de kans niet te verzilveren en ook in de nastoot wist men het bevrijdende doelpunt niet te maken. In een van de vele counters sneed UD Weerselo door de Vroomshoopse verdediging waarmee zij de stand op 0-2 zetten.

Het laatste kwartier speelde Sportlust alles of niets en dit had resultaat. Tim Spoor kwam door op links en schoot de bal richting tweede paal. Een verdediger toucheerde de bal echter dusdanig dat de bal in de andere hoek belandde en de keeper op het verkeerde been stond; 1-2. In de laatste minuten wist Frank Dubbink (foto) Sportlust met een puike redding op de been te houden en Dinand Hankamp was nog dicht bij de gelijkmaker met een goede kopbal maar mikte net naast. Helaas volgde er geen blessuretijd en was Sportlust verslagen. Een flinke domper aangezien de verwachtingen voor het elftal van Job Lamberink dit seizoen hoog zijn. Volgende week is er kans op herstel in de thuiswedstrijd tegen Oldenzaal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer