SVZW haalt verdiende overwinning tegen CSV Apeldoorn

Zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie op het programma. Tegenstander was CSV Apeldoorn, dat net als SVZW vorig seizoen degradeerde uit de hoofdklasse. Beide teams zijn geen onbekenden voor elkaar, al stonden er wel veel nieuwe spelers aan de aftrap.

De eerst regendruppels kwamen na heet eerste fluitsignaal naar beneden, een voorbode van nog veel regen tijdens de wedstrijd. CSV Apeldoorn ging meteen in de aanval en scoorde ook direct. Maar deze treffer werd afgekeurd vanwege duwen. SVZW was gewaarschuwd. En deze waarschuwing werd ter harte genomen. In 6e minuut is daar de 1-0 voorsprong voor SVZW. Een schot van Jesper Middelkamp is doelman Dean Bredewold te machtig.

SVZW gaat door op de ingeslagen weg. Een paar keer glipt Yessin Maskoul langs zijn tegenstander, maar hij weet net geen medespeler te bereiken voor het CSV doel. Jesper Middelkamp krijgt een grote kans op zijn 2e goal, maar hij schiet via het been van tegenstander naast. In de 39e minuut is daar de beloning voor betere spel van SVZW. Yessin Maskoul is dit keer weer zijn tegenstander de baas, en hij laat ook de CSV doelman kansloos. Een mooie 2-0 voorsprong op het bord. Nog 1 kans voor SVZW vlak voor het rustsignaal.

Na de rust een wissel bij SVZW; Jesper Middelkamp heeft een blessure opgelopen en bleef achter in de kleedkamer. Joshua ter Avest is zijn vervanger. Ook in de tweede helft is SVZW de betere ploeg. De eerste gele kaart van de wedstrijd ging naar CSV Apeldoorn speler Jeffrey van Amersfoort. Vlak daarna ook een gele kaart voor Bas ter Hogt van SVZW. Dezelfde speler schoot daarna goed op het CSV Apeldoorn doel, maar de keeper redt ten koste van een corner. Uit deze corner kopt Yessin Maskoul net over. In de 63e minuut is een kans voor de bezoekers, maar doelman Julian Bakker stond op zijn post.

Trainer Jeroen Burghout besloot in de 66e minuut tot een dubbele wissel. Romano Luhukay en Jeffrey van Amersfoort werden vervangen door Rachid Boughalab en Olaf Kluitenberg. Vlak na deze wissel is er een corner voor CSV. Bij de eerste paal is het de net ingevallen Olaf Kluitenberg die de bal in het doel tikt. CSV Apeldoorn krijgt weer moed na deze goal. Maar even later is die moed alweer een stuk gezakt. Burak Basut (foto SVZW) vangt de bal na een SVZW corner mooi op met borst, en schiet daarna vanuit de draai de bal keihard in doel. Opnieuw dus een voorsprong van twee doelpunten. Toch is het zaak om de boel achterin gesloten te houden. Want CSV gaat vol voor een doelpunt.

En die goal kwam er ook. Sander Krijns staat aan het eind van goede CSV aanval, en laat Julian Bakker kansloos. Dit is het signaal voor de bezoekers om nu echt voor alles of niets te gaan. Hierdoor kreeg SVZW de nodige ruimte. En daar werd goed gebruik van gemaakt. Robin de Jong kreeg de bal mooi terug gelegd, en hij schoof de bal beheerst in CSV Apeldoorn. Hierdoor verscheen de 4-2 op het scorebord.

Met nog 10 minuten te spelen wisten de bezoekers dat de wedstrijd voor hen verloren was. Aan SVZW zijde is er nog 1 wissel, Levi van de Spek lost Yessin Maskoul af. Na afloop was iedereen het er wel over eens dat SVZW de verdiende winnaar was van deze doelpunt rijke wedstrijd. Zaterdag 5 oktober speelt SVZW opnieuw thuis, tegenstander is dan KHC uit Kampen. De aftrap is om 14:45 uur.

Foto’s: Henk Steen

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer