SVZW ontvangt in eerste thuiswedstrijd CSV Apeldoorn

Zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen op het programma voor SVZW. Met CSV Apeldoorn komt een oude bekende naar Wierden. CSV Apeldoorn zat vorig jaar ook in de hoofdklasse B. Maar net als SVZW kon de ploeg het niet bolwerken op dat niveau en moest dus ook een stap terug zetten. Hiermee komt er een eind aan acht jaar hoofdklasse voor CSV Apeldoorn. De ambitie van de club is wel om snel terug te keren naar hoofdklasse niveau. De doelstelling van de TC van de club is om binnen 3 jaar weer terug te zijn in de hoofdklasse.

Als gevolg van de degradatie waren er in Apeldoorn de nodige mutaties in de selectie. Zeven spelers maakten de overstap naar CSV. Oude bekenden als Steven van Es en Sander Krijns bleven de club wel trouw. In Apeldoorn gaat het er nu eerst om een nieuw team op te bouwen voor dit nieuwe seizoen. Aan de hand van de resultaten zal dan de doelstelling voor dit seizoen worden bepaald. Voor het derde jaar op rij is Jeroen Burghout de trainer van CSV Apeldoorn. Voor Sefa Yildirim (eigen foto SVZW) zal het een bijzondere wedstrijd worden, want hij maakte in de zomer de overstap van CSV Apeldoorn naar SVZW.

Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen SVZW en CSV Apeldoorn in een 1-1 gelijkspel. Voor CSV Apeldoorn was Steven van As de doelpunten maker. Namens SVZW scoorde Nick Koopmans in de 90e minuut de gelijkmaker. Het is altijd afwachten hoe sterk teams zijn na de nodige veranderingen in de selectie. Dat gaat ook op voor deze beide tegenstanders. Wat kan SVZW voor de eigen supporters in Wierden? De supporters zullen blij zijn met deze thuiswedstrijd. Want bijna alle oefen en bekerwedstrijden in de voorbereiding waren uitwedstrijden.

SVZW begon afgelopen zaterdag goed aan de competitie. In Doetinchem werd met 1-5 gewonnen van DZC’68. Ook CSV Apeldoorn begon aan de competitie met een ruime overwinning. KHC werd met 7-1 verslagen. Binnen 9 minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het scorebord. De wedstrijd was toen al wel gespeeld. Helemaal makkelijk werd het voor CSV nadat KHC de hele tweede helft met 10 man moest spelen na een rode kaart. CSV Apeldoorn en SVZW behaalden dus eenvoudig de punten binnen. In beide kampen heerste na afloop dezelfde mening; deze eerste wedstrijd zegt nog niets. Er komen vast nog zwaardere tegenstanders. Zaterdag zal gaan blijken wat deze ruime overwinningen waard zijn . Net als vorig seizoen beginnen de thuiswedstrijden van SVZW om 14:45 uur.

De overige wedstrijden van zaterdag 28-09-2019

Bennekom              – DCZ’68

Hierden                   – DFS Opheusden

KHC                          – DOS Kampen

Go Ahead Kampen – DOS’37

WHC                         – DTS Ede

Nunspeet                 – SDV Barneveld

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer