Terechte puntendeling Manderveen versus FC ’t Centrum

Manderveen opende zondag het seizoen met een thuiswedstrijd tegen het Enschedese FC het Centrum. Het hondstrouwe thuispubliek was ruim voor tweeën aanwezig om de voetbalkraker tussen de twee volksclubs te aanschouwen. Manderveen begon echter zeer scherp aan het nieuwe seizoen en was gelijkwaardig aan de club uit Enschede. De individuele kwaliteit van het Centrum was niet sterk genoeg om het Manderveense collectief pijn te doen. De Enschedeers kwamen niet verder dan enkel verdwaalde wanhoopspogingen in het vangnet. De Manderveense aanvalslinie was daarentegen wel dreigend. Wout Wesselink en routinier Vincent Webbink waren dichtbij met schoten voorlangs. Even later was het wel raak. Roy Huzink lanceerde Vincent Webbink die de keeper van FC Het Centrum kansloos liet. Het op en neer golvende spel was zeer aantrekkelijk voor het toegestroomde thuis en uitpubliek. 10 minuten voor Rust kwam het Centrum op 1-1. Een splijtende crosspas viel over Timo Paus, waarna de aanvaller binnen wist te schieten. Dit was evens de ruststand.

Na rust bleef het een heerlijk steekspel. Manderveen kwam wederom op voorsprong. Roy Huzink’s corner  werd door de sterk spelende A-junior Gerrit-Armando Schoneveld tegen het net gekocht. De wedstrijd bleef een boeiend schouwspel met kansen aan beide kanten. Het Centrum werd naarmate de wedstrijd vorderde wel sterker, maar sluitpost Bram Korte hield zijn doel schoon. Dat er nog geen sleet op zit bij Vincent Webbink liet hij met een heerlijke volley nog maar eens zien. Het kunststukje belande net naast de paal.

In de 90e minuut glipte de driepunter alsnog uit de Manderveense handen. Een inzet vanaf de flank, eindigde in de winkelhaak: 2-2. Manderveen was nog heel dichtbij een typisch Duitse overwinning in de dying seconds van de wedstrijd. Spelmaker Joris Wesselink, ramde in de blessuretijd van de blessuretijd nog een bal steenhard op goal, maar de keeper reageerde met een geweldige reflex. Al met al een terechte puntendeling in een heerlijke voetbalkraker.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer