U16 interland bij AC TION groot succes

Zowel sportief als organisatorisch kan AC TION terugkijken op een uitstekend U16 interland tussen Nederland en Nord Rhein Westfalen. Met drie atleten van AC Tion  in Team Nederland won Oranje na een felle strijd de kleine interland van onze Oosterburen. Jermaine Kleine(Almelo) wint de “beste prestatie van de dag award” door winst op de 300 meter horden in een persoonlijk record van 39.50. Marleen Baas (Enschede) werd winnaar op het onderdeel speer en Milan Beuning (Almelo) werd tweede op speerwerpen bij de jongens.

Voor Regioteam Oost een mooie delegatie vanuit Rijssen met Naomi Wessels sterk op de werponderdelen, Twan Ligtenberg op de 300 en het hoogspringen en Max Swabedissen op de 1500 meter. Julian van den Belt netjes over de 11 meter  op het hinkstapspringen. Namens MPM een goede Noortje Schothuis op haar favoriete polsstokhoog evenals Jonas Trouw op hetzelfde onderdeel. Celine Spinder liep de 1500. Lotte Pietik slingerde de kogel voorbij de 20 meter en Janne Nijhof werd 5de op de 1500 steeple.

 

Veel AC TION leden ook in Team Oost van team captain Marcel Dost: De gebroeders Harwig werkten een waslijst aan onderdelen weg. Nienke Braamhaar kwam uit op de horden, het hoogspringen en de estafette en Annemarie Gosselink op hinkstap en de steeple. Team Oost topper was Jory Davids met een supersnelle 13.96 op de 100 waarmee hij de nr 2 van team NL zelfs achter zich liet en vierde in de race werd. Team Oost legde uiteindelijk beslag op de derde plaats.

Foto’s: Raymond Kleine van Gelden.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer