WVC Volley Heren start seizoen met overwinning op Twente ’05

Afgelopen vrijdag stond voor de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 op het programma. Een seizoen wat op voorhand al een compleet ander gezicht gaat krijgen dan afgelopen seizoen. Maar liefst 4 spelers vertrokken bij het 1ste….Arnold Hilberink en Remco Hendriksen deden een stapje terug om de jeugd in H2 bij te staan, Daniel Brouwer heeft een sabbatical genomen en Jarosław Sobczyński vertrok richting de 2de divisie bij Apollo. Alle vier stuk voor stuk goede en sterke krachten. Gelukkig was er ook aanwinst, want Eddie Oosterhuis is het team komen versterken. Al met al toch 6 vaste spelers, 2 spelverdelers, 3 passer-lopers en 1 diagonaal.

Tegenstander in de eerste wedstrijd was Twente ’05. Zij speelde vorig jaar ook in de 3de divisie en zijn toen ergens in de middelmoot geëindigd. Een jeugdig team, goed voorbereid en gemotiveerd om een goede start te maken van het seizoen.

WVC speelde het aloude 4-2 systeem met Eddie en Peter Oosterhuis als spelverdeler annex aanvaller. Passer-loper positie werd afgewisseld door Ruben de Koeijer, Wiljen Veldhuis en Hans Gelten. Rik Buijse zal dit jaar vaker de mid aanval opzoeken en het team werd versterkt door midaanvallers Arnold Hilberink en Ivar Wilgenburg uit het 2de herenteam. De eerste set begon zoals verwacht met een zoekend WVC. Wennen aan elkaar, wennen aan andere posities en systeem, wennen aan een ander soort spelletje. Dit zorgde voor een duidelijk achterstand: 7-12. Maar goed, er staat wel behoorlijk wat ervaring in het veld, en al vlot ging het beter lopen. De libero van Twente werd ontweken, en met strakke floatservices kwam de passing onder druk te staan. De kansen die er zo kwamen werden ook netjes benut en via 19-19 werd de set toch vrij soepel binnengehaald: 25-21

Hetzelfde zestal ging ook in de 2de set van start en liet zien dat de inhaalrace van set 1 doorgetrokken kon worden. Eddie Oosterhuis begon met serveren en stopte pas bij 7-0 voorsprong. Deze boost werd de hele set niet meer weggegeven en de voorsprong bouwde zich alleen nog maar verder uit: 25-14 winst. Leuk ook voor Ivar Wilgenburg die zo ook als talentvolle jeugd zijn punten mee kon pakken…en met een fraai killblock op mid dit ook prima oppakte.

Derde set werd weer een lastige opgave. Twente ’05 herpakte zich weer, kreeg weer meer vat op het spelletje en zo bleef de score dicht bij elkaar liggen. Beide teams pakten af en toe initiatief, maar meer dan 1 of 2 punten zou het niet worden. Een spannend einde volgde waarbij het initiatief op het eind bij WVC kwam te liggen. Net even een paar ballen goed verdedigd en afgemaakt leverde een 24-22 voorsprong op. Deze 2 setpunten werden door Twente ’05 nog wel weggewerkt, maar bij het derde setpunt was het raak: de beste aanvaller van Twente ’05 werd opgesloten voor het te hoge block van Arnold Hilberink en Peter Oosterhuis: 26-24.

In de 4de set was de accu leeg. WVC begon nog wel voortvarend met een 8-3 voorsprong, maar gesterkt door de winst (het was immers al 3-0) en verzwakt door de conditie pakte Twente ’05 het over en liet deze set niet meer los: 19-25. Hoogtepunt in de 4de set was wel het spel van de wederom ingevallen Ivar Wilgenburg, die mede met een mooie aanval, maar een nog heerlijker killblock op de buitenkant, liet zien goed mee te kunnen op dit niveau.

Een prima start van het seizoen. Deze 3-1 winst was voor de wedstrijd toch niet helemaal verwacht en zeker de positieve instelling, rust en gezelligheid belooft veel goeds voor de rest van het seizoen. Volgende week volgt er een uitwedstrijd in Doetinchem tegen Orion H3. Deze uitwedstrijd was vorig jaar waarschijnlijk de slechtste van het seizoen, tijd om het beter te doen! De wedstrijd begint om 15.00 uur

Foto: Arnold Hilberink

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer