Dames VKC’03 zien dames Arnhem alsnog langszij komen

Zaterdag stond er voor de dames van VKC’03 de uitwedstrijd in en tegen de dames van Arnhem op het programma. Met 9 speelsters en zonder coach werden de koppen bij elkaar gestoken. Het plan was helder; 1 team, 1 taak!

Vanaf het begin streden beide teams voor de volle winst. Al binnen anderhalve minuut werd er gefloten voor een strafworp voor Arnhem. Gelukkig was keepster Jorieke Aveskamp alert en wist deze te stoppen. Toch was het daarna alsnog de tegenpartij die het eerste doelpunt op het scorebord kon zetten. Het was Laurissa Krom die de stand binnen een minuut weer gelijk trok. Eindstand 1e periode: 1-1.

In de 2e periode gingen beide teams volop de strijd aan om de voorsprong te pakken. Via een prachtig opgezette aanval van VKC, was het doel van de tegenstander het eindpunt. De voorsprong was voor de Tubbergse. Dankzij een benutte stafworp kwam de tegenstander weer op gelijke hoogte. VKC wist wat ze te doen stond en door onder andere een prachtig doelpunt van Wendy Ribberink gingen de dames met een 3-4 voorsprong de rust in.

De taak was helder. Rust bewaren en de voorsprong vasthouden. Zo gezegd, zo gedaan; Door rustig te spelen werd er weer een doelpunt bijgeschreven. Ook de tegenstander benutte een doelpoging om een punt bij op het scorebord te zetten. Met een minimale voorsprong van 4-5 werd er aan de laatste periode begonnen. Door een benutte strafworp werd de voorsprong uitgebreid naar 4-6. Al snel was antwoordde tegenstander. Door goed samenspel werd er nog 2x gescoord door de dames van VKC. De Arnhemse dames wisten ook het doel van VKC te vinden en konden in de laatste minuut de gelijkmaker binnen tikken. Einduitslag 8-8.

Volgende week zaterdag spelen de dames om 17:45 in de Vlaskoel in Tubbergen tegen Schuurman BZC.