SVZW ontsnapt in de slotfase aan puntverlies

KHC beperkte zich zaterdag in Wierden tegen SVZW hoofdzakelijk tot verdedigen, desondanks bracht SVZW doelman Julian Bakker in de 9e minuut tot twee keer toe prima redding in het verder eenrichtingsverkeer duel. Er viel eerlijk gezegd weinig te beleven in die eerste helft, de thuisploeg viel aan maar deed dat in een te laag tempo en met te weinig creativiteit en dus bleven de Kampenaren redelijk eenvoudig op de been. In de 36e minuut ontving ook Burak Basut terecht nog geel van de onpartijdige, voor de rest werd het saaie duel in die eerste helft afgesloten met een alles zeggende 0-0 ruststand.

Na de pauze bracht trainer Philip Agteres de licht geblesseerde Yessin Maskoul in het veld als vervanger van Jesper Middelkamp. Door die ingreep kreeg het spel van de Zwaluwen ineens veel meer snelheid, kwamen er meer kansen (schietkans Joshua ter Avest 48e minuut) en was de eerste corner voor SVZW een feit in de 54e minuut, welke overigens veel te laag werd genomen. Uit een vrije trap genomen door Sefa Yildirum scoorde Bas ter Hogt en was het verdiende doelpunt er dus eindelijk toch.

De gasten moesten nu wel uit hun schulp kruipen na die achterstand, hadden mazzel dat het schot van Bas ter Hogt in de 77e minuut nipt naast het Kamper doel verdween en stopte SVZW doelman Julian Bakker opnieuw knap de inzet van invaller Livai Vos. Nadat Burak Alp namens de gasten over schoot, wisselde KHC nogmaals: Jarron de Lange werd vervangen door Jorian Wellenberg, waarop een turbulente eindfase aanbrak dat zowaar begon met een heus slotoffensief van de Kampenaren. De gastheren kregen daardoor mee ruimte en Joel Visscher geel vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler binnen de zestien. De penalty werd vervolgens zeker en vast ingeschoten door de aanvoerder van SVZW Robin de Jong, 2-0 op het scorebord.

Ook SVZW benutte de laatste wissel door Bas ter Hogt te vervangen door Aron Pouls op drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Vervolgens brak de (lange) blessuretijd aan en scoorde KHC de 2-1 door Karim Gabara en zelfs de gelijkmaker maar die laatste treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. De eindstand werd tenslotte bepaald op 2-1 in een wedstrijd waarin in het laatste kwartier meer gebeurde dan in de hele vijf kwartier ervoor.

Foto’s: Henk Steen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer