Terechte nederlaag Heren Losser tegen DWK

ZC Losser Heren speelde afgelopen zaterdagavond, zonder vaste waarden Rolf Freese (ziek) en Jorrit Velthuis (geblesseerd). Patrick Achterhuis was gevraagd bij afwezigheid van aanvoerder Michel Brookhuis, maar ook hij was echter ziek. Positief punt was dat Twan Geerdink (14 jaar) vandaag zijn debuut kon maken in Losser 1. Vorige week heeft Daniel Kamphuis (16) al zijn eerste minuten in Heren 1 gespeeld. Ook oud Losser 1 speler Ronnie ter Riet, speelde vandaag weer voor het eerst in jaren in het eerste van Losser.

Door al deze afwezigen moest de bedachte tactieken op de schop gooien en werd Matijs Vaneker, de beoogde vervanger van Michel Brookhuis vanuit de tweede lijn, de tweede midvoor in de selectie in plaats van Patrick Achterhuis. DWK begon de wedstrijd verdedigend met een goede press, wat in principe in het voordeel van Losser zou moeten zijn, kijkend naar de nieuwe regels. Het tegendeel was echter waar in de eerste periode, na een doelpunt van midvoor Matijs Vaneker (1-0) liep DWKin de eerste periode weg naar 1-5.

Losser was in de eerste periode slordig in de opbouw en vergat de gemaakte afspraken zowel aanvallend als verdedigend. Een slordige passing zorgde voor een aantal counters met 1-0 situaties als gevolg die goede werden afgemaakt door DWK. Helaas liep ook door knullige miscommunicatie in het team Martijn Bruins al in periode 1 tegen zijn 3de P aan.

In de tweede periode was het hetzelfde verhaal en had Losser nog steeds geen antwoord op de press van DWK 1. Posities werden aanvallend niet ingenomen, de bal kon daardoor niet achterlangs lopen en er was geen beweging vanuit de tweede lijn. Daarnaast was de passing op de midvoor ook verre van nauwkeurig, net als in periode 1.

In de derde en vierde periode konden de mannen van Losser aardig meelopen met de tegenstander en kwam er uiteindelijk een 14-10 stand op het scorebord in het voordeel van DWK. In deze twee periodes werd er zowel verdedigend als aanvallend nog steeds niet volgens de afspraken gespeeld, waardoor het een resultaat is met mogelijkheden voor een volgende ontmoeting. Kleine kanttekening is wel dat DWK ook in de laatste periode meer jeugd in het water had liggen toen Losser uiteindelijk dichterbij kwam.

Een mooi moment was nog dat debutant Twan Geerdink een 5 meter scoorde in de derde periode en flink wat minuten heeft gemaakt in Heren 1. Het gemis van Rolf Freese en Michel Brookhuis, die rust kunnen brengen in de tweede lijn kon niet worden opgevangen of opgepakt door andere spelers deze zaterdagavond.

Losser krijgt met spelers als Ronnie ter Riet, Twan Geerdink en Daniel Kamphuis steeds meer mogelijkheden in de selectie. Ook Matijs Vaneker liet in de speeltijd die hij had weer zien dat hij nog bij de beste spelers van Losser behoort.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer